Снимка: Bulgaria On Air
fallback

„Разработихме хибриден модел между двата традиционни за оценяване на клиентите, които искат бърз кредит. Той е сполучлив и е много бърз“, заяви в ефира на Bulgaria On Air изпълнителният директор на „Кеш кредит“ Любомир Танкишев.

„Традиционните модели за кредитиране са два – апликационният и другият е базиран на история на поведение на клиента. Първият метод се използва, когато дадена компания има нов клиент и често се използват демографските данни. С нашия модел тази оценка става много бързо и намалява рисковете за клиенти, които не могат да изплатят кредита“, посочи той.

Международният фонд Delta Partners, базиран в Дубай, инвестира в „Cash Credit“- технологична, небанкова финансова институция, общо 25 милиона долара.

„Сделката е признание за нас. Delta Capital влизат във фирмата с преференциални акции. Идеята ни е да изнасяме ноу-хау в другите държави. Надяваме се в следващите години да пренесем продукта си в десет държави в различни континенти“, обясни Танкишев.

По думите му фирмата няма да се съсредоточава в един регион, защото това крие рискове за начинанието им.

Той обясни, че „Cash Credit“ е партньор с два мобилни оператора в България и чрез тях предлага услугата си. „Предоставяме платформа, даваща възможност на мобилния оператор да предложи микрофинансови услуги на абонатите си с възможността за бърз кредит, когато имат необходимост от пари“, каза Танкишев.

Според него именно мобилните оператори са тези, които първи въвеждат нови технологии и затова са се ориентирали към тях.

Танкишев посочи, че „Delta Partners Capital“ е фонд, който има голям опит в консултирането на мобилни оператори и в момента имат 50 такива клиента.

„Уникалното в модела ни е преносимостта му. Даването на бързи кредити и точна оценка е важен компонент за да бъде добра услугата. При нас няма такси, скрити лихви или наказателни такси“, категоричен е той.

„Ние сме една от малкото фирми, които третираме клиентите си по един и същ начин независимо от размера на кредита, който теглят“, твърди Танкишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

сс

преди 10 години

Дaно не се нaлaгa нa никой дa ви ползвa услугите !!!

fallback