Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският вестник The Wall Street Journal съобщава, че подчинените на мултимилиардерът Илон Мъск го обвиняват в сексизъм и сексуален тормоз. Информацията идва от източници, които работят за предприемача, съобщава “Фокус”.
 
Твърди се, че Илон Мъск упорито канел на гости една от стажантките в компанията SpaceX. На друга служителка обещал да й подари кон, ако прави секс с него, а от трета поискал да му роди деца. От редакцията подчертават, че подобни истории са се развивали в продължение на години.

Според жените, кариерата им зависела от това дали ще удовлетворят екстравагантните желания на шефа. Повечето напуснали след "тормоза“, отбелязва изданието.

Bloomberg на свой ред съобщава, че осем бивши служителки на SpaceX наскоро са завели дело поради незаконно уволнение. Те твърдят, че са били освободени от длъжност, след като са написали отворено писмо със сигнал за дискриминация по полов признак и тормоз в компанията.

Споменава се още, че Илон Мъкс е създал “токсична среда” в SpaceX, а също така не уважавал жените и ЛГБТ общността.

В своя защита Мъск засега не отговори на нападките, но подчерта, че подобни истории "изкривяват реалното състояние на нещата в SpaceX и не отразяват културата на компанията“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase