Снимка: Reuters
fallback

Министерският съвет предоставя шестогдишна концесия на шотландската компания „Мелроуз рисорсиз“ за добив на природен газ от находището „Каварна Изток“ в черноморския шелф.

Решението е обнародвано в днешния брой на „Държавен вестник“ и влиза в сила след съответното одобрение на оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС), очаквано да бъде направено от екоминистерството.

Концесионното възнаграждение се определя като процент от общия приход на концесионера, като техническите параметри са посочени в договора. Промяна се предвижда в случай, че добивът на газ превиши 500 хил. кубически метра на денонощие.

Площта на находището е в размер на близо 4 квадратни километра и се основава на търговското откритие на газови залежи, издадено на „Мелроуз“ през юни миналата година.

През следващите 6 години концесионерът е длъжен да се отчита пред контролните органи в министерството на икономиката за количествата добит и транспортиран природен газ от страната.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Цонко

преди 11 години

ГРОБ = предатели.Държавата ни има ресурса САМА да добива газта и всичко да отива за народа,а сега ПОДАРЯВАМЕ на мръсните чужденци природните си ресурси.Ревахте за енергийна независимост?ТОВА ли е НЕЗАВИСИМОСТ?да си подарим полезните изкопаеми на частна фирма,която да ни ги продава на каквато цена й скимне и после да ни дава трохите... Ще сме независими от Русия,а ще зависим от шотландците.А вероятно и околната среда ще ос*рат.Сега ще видим,колкото е дебел и квадратен шотландския к*р...ДОЛУ ГРОБ!

9

gk

преди 11 години

Питам се, а кой взе милионът комисионна за това предателство?

8

доди

преди 11 години

Държавата ни, която имаше най-добрите геолози в света си харизва полезните изкопаеми, без да се е консултирала какво всъщност харизва. Това си е чисто предателство - да работиш срещу собствената си страна и народ и да се хвалиш дори. Но тук комисионните са голееееееми.

fallback