Ники Дойнов и Дани Тренчева, водещи на "Календар". Снимка: Нова Тв

"MTG преоцени положителната репутация, свързана с активите на медийната група в България, като част от годишната оценка на активите си. Това е рутинна процедура, която няма да се отрази върху дейността на "Нова Броудкастинг Груп".

Това се казва в коментар на Андерс Нилсън, изпълнителен вицепрезидент на Modern Times Group (MTG) за Централна Европа за Investor.bg по повод на информацията, че MTG ще отпише 330 млн. евро заради Нова телевизия.

Още по темата

"Към настоящия момент се справяме добре и спрямо заложените очаквания, като постепенно увеличаваме своя дял. Въпросът е, че рекламният пазар в България все още не показва признаци за растеж. Това е причината MTG да използва консервативен подход при преоценката на положителната репутация на компанията. Процедурата не оказва влияние върху паричния й поток.

Преди да настъпи кризата, България беше един от най-бързо развиващите се рекламни пазари в Европа, така че въпросът е не дали, а кога ще започне да отбелязва ръст отново", пояснява Нилсън.

По думите му MTG ще продължава да развива дейностите си в България в дългосрочен план.

"Ще инвестираме в развитието на нашите канали (Нова, Диема, КиноНова, Диема Фемили и Нова Спорт), за да си осигурим стабилен ръст", допълва още вицепрезидентът на MTG.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase