Снимка: БТА
fallback

Преговорите между „Инерком България” и „ЧЕЗ груп” относно възможността българската държава да закупи дялове в „ЧЕЗ България” ще се състоят от средата до края на следващата седмица в Прага. Това заявиха от „Инерком България” в специално прессъобщение.

Oще по темата

Веднага след приключването им от компанията обещаха информация за хода на разговорите и взетите решения.

Правителството ни обяви намерението българската държава да придобие контролен пакет над ЧЕЗ в четвъртък. Това стана след среща на министър-председателя Бойко Борисов и Гинка Върбакова, собственик на "Инерком", фирмата, която сключи сделката за придобиване на българските активи на електроразпределителното дружество.

Върбакова заяви, че е склонна държавата да има участие в сделката. „Склонна съм да прехвърля договора, който има, стига продавачът да бъде съгласен на това. Това са разговори, които ще предстоят", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 6 години

И в зяключение - какво ни остава на нас - тези които сме извън глутницата.За по-младите, ако искат да просперират - да влизат вътре в Партията, или като симпатизанти, да търсят държавна служба или работа в близка до ГЕРБ фирма. За тези по-навъзраст - тихо, кротко и да добутат до някакви старини. Само да не са против, защото властта е обута в чепик, който рита здраво.Е - не пречи анонимно да си напишат мнението тук - все пак и това е нещо.Айде, сънародници ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

65

Анонимен

преди 6 години

Меркянтилните и безскруполни типове от БКП бяха справедливо наритани и изгонени от БСП. Това са привърженици на Живков, негови роднини и последователи, тези, които съхраниха откраднатото от Живков. Единствения на когото не му хванаха краденото от источните комунистически диктатори.Тези си направиха партия, залъгвайки хората с фалшива демократична реторика, но *** ка техни сбирки да видиш какво е. И ако помниш на БКП-то методите ще се сетиш кои са без да им гледаш биографиите.

64

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНеюо синв грешка.Точно БКП , представлявано от ГЕРБ са в тая сделка и чрез Борисов, Цветелинка и Гинка стават собственици на енергото, така, както вече са собственици чрез Златев на нефтохима. Еднолични, монополни властелини на национялните богатства. Издънките на БКП, понастоящем в ГЕРБ, от десет години са властници и им престои още много време , докато ги смени някой, и той ще е техен роднина.

fallback