Снимка: архив Reuters
fallback

Лекарят на Наим Сюлейманоглу проф.д-р Ялчън Полат обяви, че "съществува опасност за живота на щангиста".

Изявлението му идва няколко часа след като бе съобщена новината, че шампионът е бил опериран по спешност заради мозъчен кръвоизлив.

Oще по темата

"Няма някакво влошаване на работата на органите му, но толкова дълъг престой в болница и тежка операция като трансплантация си казват думата. Видяхме, че има оток в лявата част на мозъка и решихме да направим операция, за да намалим налягането в него, защото застрашаваше живота му. Той и сега е в опасност", каза проф. Ялчън Полат след интервенцията, цитиран от bTV.

"Ние не знаем как ще реагира, ако трябва ще оперираме отново. Призовавам всички турци да се молят за шампиона", добави неврохирургът Гьокан Акдемир, който извърши мозъчната операция.

Интервенцията продължила около 1,5 часа, а президентът на Турция Реджеп Ердоган веднага потърсил брата на Наим - Мухарем, за да се информира за състоянието му.

По-късно държавният глава изпратил и свой човек лично да провери какво се случва с трикратния олимпийски шампион.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 6 години

Е този ли е най-важният човек в Турция та ни занимават само с него?!Ердоган натика хиляди по затворите и кой знае колко от тях са си заминали вече от този свят, сега виси до леглото на някакъв про..ст щангист с акъл на пиле и реди маанета...

43

до 44

преди 6 години

Наим избяга в Турция единствено и само заради огромните пари.Това с името е едно много неубедително оправдание.Той ако е имал желание да се състезава за България,можеше да се върне през 1990г.Хората се дразнят от това лицемерие,че уж заминал заради името...Абе кажи си ...в Турция ми предложиха 100 пъти повече пари и заминах.Какво ми шикалкави за името и бил репресиран

42

Анонимен

преди 6 години

Д/о НедоволенБраво червен.........

fallback