Снимка: Булфото, архив
fallback

Двата полски двигателя за самолетите МиГ-29 пристигнаха днес в авиобазата "Граф Игнатиево", съобщиха от Министерството на отбраната.

Oще по темата

Монтажът на двигателите за българските МиГ-29 ще бъде извършен от специалисти от авиобазата.

Срокът за ползване на двата двигателя от полските ВВС е 24 месеца или 200 летателни часа, което условие от двете настъпи първо.

На 30 декември с полет на самолет С-130 "Херкулес" на полските ВВС ще бъдат транспортирани първите два двигателя, собственост на българските ВВС, които ще бъдат ремонтирани в Полша.

Съгласно споразумението между правителствата на България и Полша, полската страна ще ремонтира 6 двигателя за МиГ-29, собственост на българските ВВС, като общата стойност на споразумението е 6 138 000 евро, припомнят от военното ведомство.

Сделката за ремонта на българските изтребители беше сключена на фона на сериозните предупреждения на руската фирма - производител за правни последици и отказ от обслужване, както и на фона на предупрежденията за лошото състояние на изтребителната ни авиация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Светлана

преди 8 години

Малък,но качествен и демонстративен шут в топките.Заболя ги!

25

Анонимен

преди 8 години

Защо са ни самолети нали турските ни пазят !!!

24

Рамбо

преди 8 години

За сега сменихме фирмата която ремонтира самолетите. Време е да сменим това позорно име на българска авиобазата- "Граф Игнатиево" с нещо по българско.

fallback