Снимка: кадър Nova TV
fallback

"В Европа ги е страх от терористите, а те ни ги изпратиха. Сирия е потърпевша – всички терористи на Европа се изпратиха в Сирия. Членовете на ИД не са сирийци", коментира пред Нова тв сирийката Азхар Аломар от Организация "Свободна Сирия".

Според нея Русия не удря "Ислямска държава" в Сирия: "Това е една наказателна акция, която да подпомогне властта на президента Башар Асад. Аз обвинявам повечето български медии. Те тръбят, че руските удари не са срещу "Ислямска държава". Вчера те бомбардираха моя град - Хомс, който беше един от първите, подкрепили революцията. Там е умерената опозиция", каза тя и допълни, че за нея истинските сирийци са умерени в убежденията си.

Мохамад Ал Бармауи, представител на сирийската опозиция, поясни, че едно от местата на които са ударили руснаците, е отдалечено на 250 километра от позициите на ИД. Той допълни, че всеки един сириец, който живее на териториите на опозицията се страхува за живота си, защото руските самолети не атакуват "Ислямска държава".

И двамата смятат, че ударите на Русия са насочени изцяло срещу опозицията, което е срещу Башар Асад.

Те са категорични, че ако руските бомбардировачи стрелят само по цели на "Ислямска държава" нямаше да има загинали деца.

Сирийците разкриват, че в Хомс, където бяха нанесени първите удари, ток има по два часа на ден, а в Дамаск по 4.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

216

бай Вълчо от Хисаря

преди 8 години

Има 3 основни субекта и 3003 знайни и незнайни вождове плячкосали по някой район в Сирия.Основни субекти са:1.ИД2.Клона на Ал Кайда в Сирия3.свободната сирийска армия подкрепяна от Англия,Франция и още 8 държави.Всички те са терористи борещи се срещу законно правителство.Ако искат демокрация, то изхода е -избори ,а не война и терор.Иначе филма с Чарли Чаплин -Детето го гледам от 1984г. межди Ирак и САЩ, та до днес в Либия, Ирак, Сирия,Афганистан,Ливан и къде ли не другаде.

215

лесно е

преди 8 години

Много е лесно да се познае кого атакуват руснаците.Досега няма оплаквания от ИДИЛ заради руски набези.Има оплаквания на други опозиционни фракции, че са атакувани от руските самолети...Не е толкова сложно да си направите изводи....

214

Анонимен

преди 8 години

Да живее САЩ и Европа! Най-великите!

fallback