Снимка: Булфото
fallback

Задължителен стандарт трябва да се въведе за производството на българска лютеница, смята директорът на Института по консервна промишленост Павлина Параскова.

В момента типичният за страната ни продукт всъщност бил с неизвестно качество. Същото се отнасяло и за кетчупа, произвеждан в България, казва Параскова пред „Фокус”.

Консервната промишленост имала огромен проблем с качеството.

Причината за „компроментираното качество” на лютеницата е, че всички производители нагласяват производството по цената.

За да бъде продаваем продуктът им, използват съставки и технологии, при които крайната цена да е от 1 до 3 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Минавам

преди 13 години

Във всички лютеници задължително слагат варена тиква. Останалото е салца и ***.

49

другомислещ

преди 13 години

Може да е по-скъпо,но да са натурални продуктите на лютеницата.Който не може да си го позволи си прави у дома или си взема в по-малки количества.Същото важи и за останалите консерви и др.на пазара.

48

Анонимен

преди 13 години

Предлаганите храни с ниско или съмнително качество, ни връща във времената на домашното консервиране. Искате качествена лютеница, правиме си в домашни условия.

fallback