Задължителен стандарт трябва да се въведе за производството на българска лютеница, смята директорът на Института по консервна промишленост Павлина Параскова.
В момента типичният за страната ни продукт всъщност бил с неизвестно качество. Същото се отнасяло и за кетчупа, произвеждан в България, казва Параскова пред „Фокус”.
Консервната промишленост имала огромен проблем с качеството.
Причината за „компроментираното качество” на лютеницата е, че всички производители нагласяват производството по цената.
За да бъде продаваем продуктът им, използват съставки и технологии, при които крайната цена да е от 1 до 3 лева.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
50
Минавам
преди 13 годиниВъв всички лютеници задължително слагат варена тиква. Останалото е салца и ***.
49
другомислещ
преди 13 годиниМоже да е по-скъпо,но да са натурални продуктите на лютеницата.Който не може да си го позволи си прави у дома или си взема в по-малки количества.Същото важи и за останалите консерви и др.на пазара.
48
Анонимен
преди 13 годиниПредлаганите храни с ниско или съмнително качество, ни връща във времената на домашното консервиране. Искате качествена лютеница, правиме си в домашни условия.