Снимка: БГНЕС
fallback

Израелският министър на обраната Йоав Галант е разговарял по телефона с американския си колега Лойд Остин и му е казал, че подготвителни военни дейности на Иран навеждат на мисълта, че страната се готви за широкомащабна атака срещу Израел, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на репортера на изданието "Аксиос" Барак Равид.

Вчера Галант предупреди Иран и ливанското шиитско движение "Хизбула" да избягват да нанасят удари по Израел. Предупрежденията бяха отправени, след като "Хизбула", заяви, че е атакувала израелска тренировъчна база с дронове.

"Който ни навреди по начин, който преди това не се е случвал, вероятно ще бъде поразен по начин, който преди това не се е случвал", предупреди Галант и добави, че Израел се бори за съществуването си във враждебна среда, пише БТА.

 

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е наредил изпращането на подводница с управляеми ракети в Близкия изток, съобщи Пентагонът. Регионът се подготвя за възможни атаки от страна на Иран и неговите съюзници след убийството на високопоставени членове на "Хамас" и "Хизбула".

Въпреки че USS Georgia, подводница с ядрена мощност, вече е била в Средиземно море през юли, според публикация на американските военни в социалните медии, това е нетипичен ход за публично обявяване на разположението на подводница.

В изявление след разговора на Остин с израелския му колега Пентагонът съобщи, че Остин е наредил на ударната група "Ейбрахам Линкълн" да ускори разполагането си в региона.

"Секретарят Остин потвърди ангажимента на Съединените щати да предприемат всички възможни стъпки за защита на Израел и отбеляза засилването на позициите и способностите на американските военни сили в целия Близък изток в светлината на ескалиращото напрежение в региона", се допълва в изявлението.

Американската армия вече заяви, че ще изпрати допълнителни изтребители и военни кораби в Близкия изток, където Вашингтон се опитва да укрепи израелската отбрана, съобщи БГНЕС.

Исмаил Хания, политическият лидер на подкрепяната от Иран "Хамас", беше убит в иранската столица Техеран на 31 юли - нападение, което предизвика заплахи за отмъщение от страна на Иран срещу Израел, който се сражава с палестинската ислямистка групировка в Газа. Иран обвини Израел за убийството. Израел не пое отговорност.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Българинъ

преди 1 месец

На 6/10 нямаше и ракети и дронове. Бе навечерието на мирен договор Израел-С.Арабия. За да осуети мира, Иран нападна Израел. На 7-ми от Газа чрез Хамас и Ислямски Джихад, на 8-ми от Ливан и Сирия чрез Хизбалла, на 9-ти от Йемен чрез Хутите, на 10-ти от Ирак чрез иранските милиции. Оттогава Иран яде заслужен и непропорционален бой на седем фронта. Хамас и Ислямски Джихад са смачкани в сринатата Газа. Хутите не смеят да гъкнат след отговора на Израел. Хизбалла и Иран са следващите и те го знаят.

75

Георги

преди 1 месец

Моля ви господа, преди да се изказвате по Библейски, религиозни и исторически въпроси, да не го правите без да сте прочели нищо от Светото Писание и от авторитетни исторически автори, защото ставате за смях. Днес има информация и в интернет, прочетете нещо от там поне преди да пишете глупости и то на полуграмотен български език.

74

До 72-ри коментар

преди 1 месец

Толкова сте чел Евангелието според св. Матей господине в което пише : "Глас бе чут в Рама, плач и ридание и писък голям. Рахил плачеше за децата си, и не искаше да се утеши, защото ги няма" (Мат. 2:17-18).Така жестокият Ирод принесъл в жертва на своето властолюбие хиляди младенци, като не знаел, че Иисус Христос се родил не за земно владичество, а за вечното спасение. Също така господине или госпожо цар Ирод Антипа, който е син на Ирод Велики, лично нарежда Св. Йоан да бъде обезглавен.

fallback