Снимка: БГНЕС
fallback

Американският президент Джо Байдън заяви днес, че прекратяването на огъня във войната между Израел и "Хамас" е възможно "още утре" , ако палестинската групировка освободи заложниците, предаде БТА като се позова на Франс прес.

"Още утре ще има прекратяване на огъня, ако Хамас освободи заложниците", заяви Байдън на прием за набиране на средства за предизборната му кампания близо до Сиатъл, в северозападната част на САЩ, в дома на бивш изпълнителен директор на "Майкрософт".

Вчера германският канцлер Олаф Шолц предупреди Израел да не разширява военната си операция в ивицата Газа с офанзива срещу южния град Рафах, предаде ДПА.

"Смятаме, че една офанзива срещу Рафах /.../ би била безотговорна", каза вчера Шолц в изказване на уебкаст събитие на вестникарската група Ер Ен Де (RND) в Потсдам.

"Предупреждаваме това да не се прави и не вярваме, че има някакъв план, който в крайна сметка да позволи това да се случи без огромни жертви от страна на мирното население", каза канцлерът.

Шолц подчерта също, че Израел има право да се защитава и да се бори с палестинската ислямистка групировка "Хамас".

Той обаче допълни, че хуманитарната помощ също трябва да стига до Газа и трябва да има перспектива за мирно съвместно съществуване, въз основа на решение с две държави.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

аноним

преди 1 месец

И защо да е факт -държава Палестина-отговарям на долу пишещ.-По критерии на ,,прословутото'' ООН и международното право-палестинският анклав не може да се счита за държава. Палестина няма международно признати граници,няма собствена валута,няма икономическа инфраструктура и т.н-по всички пунктове.Как я виждате като държава.Там нищо не се твори,не се произвежда,а се живее само от подаяния и милостиня!!!

30

Палестнци=джихадисти

преди 1 месец

Палестинската джихадистка група Хамас е само едно от грабителските терористични пипала на нео-нацистка сатанинска джихадистка мафия на Иран, другите са останалите ислямски терористични групи обединени в и с Палестинска автономия като ООП, Фатах,Турска АлАкса,Ирак ИДИЛ, Ливанска Хизбула, Сирийска АлКайда, Египетско братство, Йеменски хути и др.кпито трябваше да бъдат осъдени забранени и унищожени не узаконени, финансирани,въоръжавани от ООН

29

Правда

преди 1 месец

Войната на Израел срещу сатанинско зло на радикални ислямски джихадисти от Палестински терор.групи като Хамас, ООП, АлАкса, Джихад, ИДИЛ,Хизбула и др.обединени в престъпната неонацистка джихадистка организация Палестинска автономия - съюз на корумпирани от ООН ислямски престъпници срещу човечеството - масови убийци, нагли лъжци, нелегални окупатори, похитители, педофили, изнасилвачи убийци елиминирани, ислямисти експулсирани от Израелска земя, и всички Еврейски заложници безусловно освободени.

fallback