Снимка БГНЕС, архив
fallback

Израелската армия е изпратила танкове в две предградия на Газа. Съобщава се за тежки бомбардировки и разрушени няколко жилищни постройки. Междувременно от здравното министерство в анклава съобщиха, че над 35 хил. души са жертвите от началото на продължаващия вече седем месеца конфликт.

Израелски танкове са щурмували отново южното предградие на Газа ал-Зейтун, както и западното ал-Сабра, предаде "Ройтерс". Според местни жители, цитирани от медията, при бомбардировки са били разрушени няколко жилищни сгради. Израелската армия твърдеше по-рано, че вече е поела контрола над повечето от тези райони в анклава.

Междувременно стана ясно, че израелските военни са открили нови тунели на "Хамас" в Ивицата Газа, в района на Зейтун, както и в източната част на град Рафах.

Израел нареди вчера на още десетки хиляди палестинци да напуснат този град заради засилващите се военни операции в южната част на ивицата. Американският президент Джо Байдън заяви, че прекратяването на огъня във войната между Израел и "Хамас" е възможно "още утре", ако палестинската групировка освободи заложниците, които държи.

Хиляди израелци излязоха вчера на протести с искане правителството на премиера Бенямин Нетаняху да направи повече, за да осигури освобождаването на заложниците, държани от "Хамас". Протести в подкрепа на палестинците се проведоха в Мадрид, Амстердам, Берлин, Токио и Атина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Кравар Евроатлантик

преди 1 месец

Я покажете записите от 7ми октомври защото тука все още има един-двама останали недоразбрали защитници на терористичната организация Хамас.

27

Анонимен

преди 1 месец

Израел иска да изтреби колкото може повече народ от ясно по-ясно е. Ако искаха да освободят заложниците щяха друго да направят, примерно пълна блокада. Както се вижда след толкова жертви от другата страна, заложниците все още не са на свобода. Хамас ме съмнява да освободят заложниците защото вече не виждам какво имат да губят.

26

Анонимен

преди 1 месец

Саудитска Арабия са толкова убийци колкото и Израел!

fallback