Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Израел ще продължи да се сражава в Ивицата Газа до "абсолютна победа", предаде Ройтерс.

Израелският лидер изтъкна, че вчерашният ден е бил особено труден за израелските сили.

Oще по темата
"Вчера беше един от най-трудните дни, откакто започна войната. В името на нашите герои и за живота си няма да спрем да се бием, докато не постигнем абсолютна победа", каза Нетаняху.

Премиерът съобщи, че израелската армия разследва смъртта на 21 войници, които са загинали при експлозии в сгради, намиращи се в Централна Газа. За един ден Израел загуби вчера общо 24 души.

Вчерашният ден бе белязан от ожесточени сражения в южната и централната част на Ивицата Газа, където Израел атакува бастионите на палестинското ислямистко движение "Хамас", които продължават да оказват съпротива.

Израелският министър на отбраната Йоав Галант изказа съболезнованията си на семействата на загиналите войници, но подчерта, че Израел няма да отстъпи.

"Тази война ще определи бъдещето на Израел през идните десетилетия", изтъкна израелският министър.

Израелските въоръжени сили заявиха днес, че през последните 24 часа са убили "десетки терористи" в Ивицата Газа и че са обкръжили град Хан Юнис, който е смятан за един от бастионите на "Хамас".

Израел предприе военната си операция в Ивицата Газа, след като бойци на "Хамас" извършиха на 7 октомври миналата година безпрецедентна атака срещу еврейската държава. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 месеца

"Израел ще продължи да се сражава в Газа до абсолютна победа" или разтурването на държавата -- за който не знае -- в Израел живеят 7 млн. и нещо евреи и 7 млн. и нещо палестинци -- приблизително са се изравнили, но последните са нещо като втора категория граждани, живеещи при условия на фактически апартейд подобен на този в Южна Африка, преди да падне. Това *в*л*е чу го на снимката ще се сражава за запазване на апартейда -- ха-ха, хи-хи ! А българските криминали в парламента ще го подкрепят.

18

Анонимен

преди 3 месеца

"Израел ще продължи да се сражава в Газа до абсолютна победа" или разтурването на държавата -- за който не знае -- в Израел живеят 7 млн. и нещо евреи и 7 млн. и нещо палестинци -- приблизително са се изравнили, но последните са нещо като втора категория граждани, живеещи при условия на фактически апартейд подобен на този в Южна Африка, преди да падне. Това *** на снимката ще се сражава за запазване на апартейда -- ха-ха, хи-хи !

17

До Историк

преди 3 месеца

Да те запозная с един факт, който явно не знаеш, историко. По времето, когато сме били под турско иго, палестинците са били под турско иго.

fallback