Снимка: БГНЕС
fallback

Управлението на израелските затвори обяви рано тази сутрин, че е освободило 30 палестински затворници в замяна на шестата група от заложници, предадени от радикалното палестинско движение в Ивицата Газа "Хамас", предаде Ройтерс.

Oще по темата
Палестинците са били освободени от затвори на израелска територия, на окупирания Западен бряг на река Йордан и от Йерусалим, се казва в изявление на властите в израелските затвори.

Ройтерс посочва, че върху Израел и "Хамас" се увеличава международният натиск да удължат примирието и знак за ускоряване на преговорите е пристигането на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън в Тел Авив. Американският президент Джо Байдън е решен да съдейства за освобождаването на всички, които са държани в плен от "Хамас" в Газа.

Израелски медии са информирали, като се позовават на официални представители на Тел Авив, че днес в 7:00 ч. местно време, също и българско, Израел ще възобнови обстрела по анклава, ако дотогава не получи списък със заложници за предаване от страна на "Хамас", и то според зададените изисквания.

Израел държи най-малко десетима заложници да бъдат освободени днес, като жените и децата са с предимство, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Палестинци=Терористи

преди 5 месеца

Палестински народ няма, нито език нито права да ограбват чужди земи, още по малко да вършат непрестанен терор и зверства срещу правовата демократична независими от 1948 и суверенна държава Израел. А Палестинска автономия е престъпна организация съюз на много терористични групи на ислямски арабски държави, които имат 23: арабски от 54 ислямски държави и 680 пъти повече земи от 1! обещана и дадена от Бога само на евреите земя за вечно наследство която арабски банди незаконно окупират и терори

7

Палестинци=терористи

преди 5 месеца

Много е нагло про-терористите от ООН ЕС Иран Турция Русия и др да искат примирие с ислямски терористични групи, обсебени от дявола масови убийци изнасилвачи които дори за отвличане заслужават смъртни наказания, колко повече за всички извращения зверства масови кланета, но още подкупвани от ООН милиони да вършат престъпления срещу човечеството и награждавани с вече над хиляда тира хуманитарни помощи, гориво оръжия.Ито без да изискат отвлечените над 55 дни цивилни евреи в опасност за живота им!

6

за беснитеКУЧЕТА

преди 5 месеца

санитарно почистване

fallback