Снимка БГНЕС, архив
fallback

Военните действия на Израел в ивицата Газа отиват твърде далеч и ще въвлекат и други страни в конфликта, предупреди иранският президент Ебрахим Раиси, цитиран от ДПА и Франс прес.

"Престъпленията на ционисткия режим, хуманитарни и военни, преминаха червените линии, които биха могли да принудят всички да действат", заяви Раиси в интервю пред телевизионни канал "Ал Джазира".

Президентът на Ислямската република подкрепи многократните предупреждения на иранското политическо и военно ръководство, отправени към Израел и Съединените щати след нападенията на бойците от палестинската групировка "Хамас" на 7 октомври. Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей похвали извършителите на атаките в южните части на Израел, но отрече прякото участие на Техеран в планирането им, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Правда

преди 7 месеца

Иранският терор.режим не само участва отдавна в нечестивата война на Палестинските терористични групи като Хамас АлАкса Джихад ИДИЛ и др.срещу Божият свят народ и земя Израел, но е основният организатор и снабдител с оръжия заедно с Русия и Турция на всички ислямски терористични групи не само от ПА но и Ливанската Хизбула Сирийска АлКайда и тн.с милиардите подкупи осигурени от ООН ЕС и др про-терористични безбожни нации така че отдавна трябваше да са осъдени за престъпления срещу човечеството

24

Кравар Евроатлантик

преди 7 месеца

Къде бяха протестите на Иран когато Асад убиваше хиляди в Сирия, или Башар в Судан? Имаше ли протести за масовото клане в Нигерия? Или за наскоро хилядите екзекутирани с вързани ръце в изкопи в Ирак?

23

Анонимен

преди 7 месеца

Техеран и Русия похвалиха ракетните атаки на Палестина срещу Израел и нарекоха това ,все повече приближване на Света към ,,мир".

fallback