Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Израелската армия съобщи, че е навлязла тази нощ в северната част на ивицата Газа и е разширила военните си операции с пехота и бронираната техника в обсадения палестински анклав, докато засилва атаките си срещу екстремистката групировка "Хамас", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Израелските сили все още са "на терен и продължават войната", заяви военният говорител Даниел Хагари, без да навлиза в подробности. Досега израелските войски извършваха кратки нощни акции на територията на Газа и се връщаха в Израел.

Израелската армия нанесе удари срещу командири на "Хамас" тази нощ, включително ръководители на морските и въздушни сили на групировката. Хагари заяви, че това ще позволи на "силите на терен да се бият срещу отслабен враг".

Израелската армия публикува днес и кадри на танкови колони, влизащи в открити пространства в ивицата Газа. Първото визуално потвърждение на присъствието на сухопътни войски, заедно със засиления обстрел на подземни цели, показват, че Израел се приближава към сухопътна операция в Газа, отбелязва АП.

Хагари каза също, че Израел "разширява хуманитарните усилия" и ще разреши на камиони с храна, вода и медикаменти да влязат в южната част на Газа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Истина

преди 7 месеца

Господ е с Израел винаги на страната на правдата, таке че горко им на наглите безбожни антисемитски нации като ислямски терористи - корумпирани слуги на дявола - лъжци, клеветници окупатори, подкупвани с ООН и ЕС масови убийци, изнасилвачи, убийци на невинни идолопоклонници и др.престъпници срещу човечеството, истината , мира и Бога, които са продали съвестта си и лъжат че служат на Бог с дяволските си дела, с които разрушават Божия дар на живота на хиляди невинни особено от Божия избран Израел

46

Лъвски

преди 7 месеца

Нека еврейте изгребят долните крайни мюсюлмани . На планетата няма място за подобни .пригответе се ислямисти. Това е началото на последния кръстоносен поход

45

ИЗРАЕЛСКА

преди 7 месеца

Поговорка..........око за око, зъб за ЧЕНЕ....

fallback