Снимка БГНЕС
fallback

Израелските военни са извършили ограничени набези в ивицата Газа през нощта, за да се борят с палестинските въоръжени лица. Въздушните удари са били съсредоточени върху места, където "Хамас" се е събирал.

Това заяви говорителят на израелските отбранителни сили Даниел Хагари, пише БГНЕС.

Той добави, че от началото на войната военните са нанесли удари за ликвидиране на 20 клетки на "Хизбула" в Южен Ливан.

Oще по темата

Кореспонденти на АФП от египетската и палестинската страна съобщиха, че през граничния пункт Рафах в обсадената ивица Газа е влязъл конвой с помощи - третият конвой от началото на войната на 7 октомври.

Повече от дузина камиони преминаха през Рафах, съобщиха кореспондентите, като добавиха към предишните общо 34 камиона, които влязоха в Газа в събота и неделя по данни на служител на египетския Червен кръст.

ООН твърди, че са необходими поне 100 камиона на ден, за да се осигурят основните нужди на 2,4 милиона жители на Газа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Кравар

преди 7 месеца

Защо само ограничени удари, а не тотално масирани ? Газа трябва са стане картофена нива , готова за пролетна сеитба след 3, 4 месеца .

20

До 20

преди 7 месеца

Защо християните подкрепят евреите....... Интересен въпрос.... Защо примерно не подкрепят ислямистите? Не мога да си отговоря! Много умен въпрос си задал, няма кой да ти отговори, няма толкова умни тука! Интерсно, защо мюсюлманите не подкрепят евреите, те не са убили тяхният бог??? Луда работа, много умен въпрос си задал!

19

Анонимен

преди 7 месеца

Някой може ли да ми обясни защо християните подкрепят евреите, след като евреите са причината за мъките и смъртта на Исус Христос? Въпросът ми не е реторичен, нещо не мога да схвана логиката тука, ако някой може да просветли по този въпрос ще съм му благодарен.

fallback