Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Иранският първи дипломат Хосейн Амир Абдолахиан заяви по държавната телевизия, че в близките часове може да се очакват "изпреварващи действия" и добави, че на Израел няма да бъде позволено да предприеме каквито и да било действия в Ивицата Газа, без да понесе последствия, предаде Ройтерс.

Oще по темата
"Лидерите на "оста на съпротивата" няма да позволят на ционисткия режим да предприеме каквито и да било действия в Газа. ... Всички възможности са на масата и ние не можем да бъдем безразлични към военните престъпления, извършвани срещу на народа на Газа", каза Амир Абдолахиан.

"Оста на съпротивата" е способна да води продължителна война с врага (Израел)... в следващите часове можем да очакваме изпреварващи действия от страна на "оста на съпротивата", каза той, без да без да уточнява какви.

Миналата седмица върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей заяви, че Техеран не е замесен в атаката на подкрепяната от него групировка "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, но приветства по думите му "непоправимото" военно и разузнавателно поражение на еврейската държава.

Подкрепата за палестинската кауза е стълб на политиката на Ислямската република след революцията от 1979 г. и начин шиитската страна да се представи като лидер на мюсюлманския свят.

Техеран твърди, че оказва морална и финансова подкрепа на групировката "Хамас", която контролира Ивицата Газа.

По-рано вчера иранският президент Ебрахим Раиси заяви, че макар Техеран да подкрепя палестинската кауза, "оста на съпротивата" срещу Израел взема собствени независими решения.
(БТА, Алексей Маргоевски)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

нн

преди 8 месеца

Персите не са за подценяване. Стара цивилизация. Още утре може да ни изненадат. Хамас без тях са нищо. А, бе на Израел му предстоят изненади, Израел е дребна държава, колкото и да е милитаризирана, важни са хората, колко са, ограничени са, колкото и САЩ да ги подкрепят. Израел се надценява и това се вижда, но ще има последствия. Байдън не случайно излетя като ужилен за Израел, усеща че олеква. САЩ в случая не предат и това се вижда.

99

Християна

преди 8 месеца

Ислямските араби имат 23 арабски от 54 ислямски държави, но като всички корумпирани са ненаситни да убиват,грабят, погубят повече и завладеят целия свят понеже са обсебени от дявола като са продали истината за пари, сменили са истинския Бог с идолите си като политическа власт,чужди богатства, терористични диктатори,затова и основната им мишена е Божият свят праведен Народ и Земя Израел, които ислямистите противозаконно окупират, тероризират, клеветят лъжливо и убиват зверски, но Божият съд идва

98

АнтиТерорист

преди 8 месеца

Иранският ислямски терористичен режим е основният организатор и виновен за създаване въоръжаване и финасиране на всички ислямски тертористчни групи част от ПА престъпната организация на Ислямски арабски окупатори фалшиво третирана узаконяване противозаконно финансирана за престъпления срещу правосъдието като фалшива пропаганда и срещу човечеството и мира като терор,войни, геноцид така че заедно с ООН про-терористи всички ислямски престъпни режими като Иран ПА Сирия...да под Божия съд проклятие

fallback