Снимка: БГНЕС
fallback

Силите за сигурност в северен Иран убиха мъж, празнувал заедно с антиправителствени протестиращи загубата на националния отбор по футбол от САЩ с 0:1 във вторник. След поражението Иран отпадна от Световното първенство в Катар, съобщава "Би Би Си".

27-годишният Мехран Самак е прострелян в главата, а активисти посочват, че конкретната причина за това е, че мъжът, празнувайки, натискал клаксона на колата си вторник вечерта в град Бандар Анзали.

Oще по темата
Иранските сили за сигурност отричат да са убивали мирни протестиращи.

Много иранци отказаха да подкрепят своя футболен отбор в Катар, виждайки го като представителство на Ислямската република. Медии, свързани с държавата, смятат за несправедлив натиска върху играчите след загубата на националния отбор по футбол.

Припомняме, размириците в Иран започнаха след смъртта на 22-годишната Махса Амини, която бе арестувана от "моралната полиция" в Техеран за неспазване на строгите правила за покриване на главата с хиджаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Сата НАТО

преди 1 година

Иран е многонационална държава, която ще се разпадне на три или четири части. На Север има няколко милиона азери, които ще се присъединят към Турция-Азербайджан. На Изток има белуджи - афганско племе. На Юг и Запад има араби. Чисто иранската част ще се върне в Средновековието., откъдето ментално не са и излизали.

20

Кмета на Бургас

преди 1 година

В Кравария всеки месец има стрелби и убити в някое училище. Явно е традиция или част от културата им.

19

До 20

преди 1 година

Абе ти май си си докарал някой лев от аятолаха

fallback