Снимка: БГНЕС
fallback

Във вторник израелските войски разрушиха къщите на двама палестинци, обвинени в убийството на израелски охранител при нападение край селището Ариел на Западния бряг през април, съобщиха властите.

Стотици протестиращи хвърляха камъни, горящи гуми и коктейли "Молотов" по войниците, докато те провеждаха операцията в град Каравет Бани Хасан на Западния бряг, се казва в изявление на армията, предаде "Ройтерс".

Кметът на града, Ибрахим Аси, осъди операцията и обеща подкрепа за роднините на двамата предполагаеми стрелци.

Oще по темата
"Разрушаването на домове е политика на колективно наказание, която нарушава всички норми на международното право", заява Аси.

В изявлението на армията се казва, че двамата мъже са извършили смъртоносната атака на 29 април край Ариел, едно от най-големите израелски селища в окупирания Западен бряг.

В него се казва, че двамата палестинци в момента са задържани.

По данни на ООН към 25 юли тази година израелските власти са разрушили 420 постройки, собственост на палестинци, на Западния бряг, в сравнение с 911 за цялата 2021 г. Данните включват както наказателни разрушения, така и разрушения, разпоредени поради липса на разрешителни за строеж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Християна

преди 2 години

Не съжалявайте палестинците, на които Израел руши къщите, това е най-малкото което може да се направи на ислямските терористи - изверги, масови убийци на невинни евреи които не само са беззаконни окупатори на святата земя на Израел убийци на гражданите му,крадци на земята му, разрушители на историческите ценности,но планират и унищожението му,и построили идолско капище на мястото на Божия храм в Ерусалим. Ислямските Палестинци са арабски терористи-те нямат история,а само криминална хроника!

22

Правда

преди 2 години

Палестински народ няма и не е имало,нито Палестински език,нито Палестинска легална държава, а т.нар Палестинска автономия е ислямска терористична група, всъщност криминален съюз на терористични групи и чрез фалшива антисемитска пропаганда и терор,за да окупира,заграби и унищожи Израел и неговата обещана и върната от Бог земя през 1948 и с цялата столица Ерусалим от 1967,така че всички ислямски араби са нелегални окупатори в Израелски земи като Юдея и Самария,и на терористи само Израел руши къщи.

21

Истина

преди 2 години

Ислямските арабски терористи,организирани в множество терористични групи като ООП,Хамаз,Ислямски Джихад, обединени в престъпен съюз Палестинска автономия, противозаконно легализирна както и ИД от корумпирани ООН лидери под фалшиво име палестинци според римското име на земята на Израел с нео-нацистки дяволски цели да ограбят окупират ии разрушат Божият избран народ и Неговата сяята земя не са престанали с терора за който получават милиони подкупи от ООН А Израел там е единствена правова държава

fallback