Снимка: БГНЕС
fallback

Израелците се готвят да отбележат тази вечер началото на Пасха, един от най-важните еврейски празници, в условията на нарастваща свобода от коронавируса, предаде Асошиейтед прес.

Израел ваксинира повече от половината от своето население от 9,3 милиона души. Броят на заразените с вируса намаля и властите разрешиха на ресторантите, хотелите, музеите и театрите да отворят. Понастоящем в еврейската държава вече е разрешено да се събират до 20 души в закрити помещения.

Ситуацията е много по-различна от тази миналата година, когато в Израел действаше първата национална карантина заради разпространението на коронавируса.

Пасха е библейски празник, на който евреите празнуват избавлението на древните израилтяни от робство в Египет. Празникът продължава няколко дни, като тази вечер празнуването ще започне с традиционната ритуална вечеря Седер, по време на която се припомня историята на Изхода от Египет.

През пасхалните дни религиозните евреи се въздържат от консумацията на квасен хляб, като по този начин си припомнят трудностите, изпитани от древните израилтяни по време на Изхода. Вместо обикновен хляб на Пасха се яде Маца, специален безквасен хляб, отбелязва Асошиейтед прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 3 години

До ЗозоКакви руснаци те гонят, никъде никой не ги споменава. Леле колко промити мозъци.

54

Зозо

преди 3 години

На некадърния руски роб все някой му е крив. Сорос, Гейтс, Мъск, евреите, марсианците, прогнилия запад, НАТО, ЕС.......Новата Волга кога? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

53

Анонимен

преди 3 години

От коментарите откровено лъха на безпросветност и неприязън към евреите.Това разбира се е жалко, защото авторите на унизителни коментари по правило са безпросветни пейзани, които опитват да спечелят смешни плюсчета. Дълбоко съм убеден, че това не е ядрото на българското население, а само част от него, yтaйкaтa му.Очевидно е също, че подставени лица се опитват да представят мнението на няколко трола за мнението на цял народ.И последно не пошете, ако не познавате темата, ставате за подигравка.

fallback