Снимка: БГНЕС
fallback

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му категорично отхвърля плана на американския президент Доналд Тръмп за Близкия изток.

Ердоган отправи послание към участниците в конференция в Куала Лумпур, посветена на ситуацията в Ерусалим.

Турският държавен глава смята, че планът на американския президент за Близкия изток застрашава мира и стабилността в региона.

Oще по темата

Така нареченият "План на века", обявил Ерусалим за столица на Израел, не е нищо друго освен мечти, които застрашават мира и спокойствието в региона. “Ние няма да позволим тези мечти да се сбъднат", посочи турският президент, пише БНР.

Ердоган подчерта, че Турция не признава този план, който означава анексия на палестинските територии и узурпиране на Ерусалим.

Според Ердоган само на пръв поглед планът урежда палестинско-израелския конфликт на базата на "принципа за две държави", но в действителност е насочен към узаконяване на израелската окупация с подкрепата на САЩ, подчерта още Ердоган в посланието си към конференцията за Ерусалим.

Ерусалим е "границата на търпението на мюсюлманите", смята Ердоган. Според турския президент е дълг на мюсюлманските страни е да защитят неприкосновеността на джамията Ал Акса и правата на палестинците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Justice Deender

преди 4 години

Ислямксите арабски терористи с фалшиво име палестинци, йорданци и др. престъпни корумпирани окупатори на святата земя, която единствения истинен Бог на Израел, Създателят и Собственика на Вселената и човечеството е обещал, дал, и върнал на Своя свят народ Израел давайки му победи във всички агресорски ислямски войни срещу Израел от 1948 до 1973 така че мюсулманите- араби и още по-малко турците нямат никакво право нито над еврейска земя, нито столица Ерусалим, който дори не е споменат в Корана

51

Вечна Истина

преди 4 години

До али! Май говориш за ислямистите,които са идолопоклоннци лъжци клеветници окупатори агресори изнасилвачи педофили крадци убийци дори масови убийци и т.н слуги на дявола според всичките им престъпни дела като на ислямиста обсебен от дявола Хитлер и на всички ислямски диктаторски лидери на тероситични групи като на Палестинска автономия Хамаз Хизбула,АлКайда Ислямска "държава". Защото това не е вярно за Божия свят праведен еврейски народ Израел-избран за благословение и спасение на всички народи

50

---

преди 4 години

Само му се гласят на бай Ердо, ама той ич ги не бръсне...

fallback