Иранска ракета "Кадер". Снимка: архив, Reuters
fallback

Иран ще подкрепя Сирия докрай, ако се сформира коалиция, водена от САЩ, срещу Дамаск, заяви командващият на Бригадите Кудс - елитните части на иранските въоръжени сили - Касим Солеймани, цитиран от Франс прес.

"Съединените щати не се опитват да опазят човешките права в Сирия. Тяхната цел е да разрушат фронта на съпротивата (срещу Израел). Ние ще подкрепим докрай Сирия", заяви Солеймани в изявление пред Ислямското консултативно събрание, цитиран от член на събранието.

Oще по темата

Той не уточни в какво ще се състои тази подкрепа, въпреки че Иран отрича да е изпращал въоръжени сили в подкрепа на Башар Асад. Но командващият на Корпуса на революционните гвардейци призна през 2012 г., че членове на Бригадите Кудс, отговарящи за външните операции, са изпратени като "съветници" в Сирия и Ливан.

Министърът на отбраната Хосейн Дехкан отхвърли възможността за пряко участие на въоръжените сили на страната на Сирия. "Сирийците нямат нужда да им доставяме оръжия, защото си имат собствена система за противовъздушна отбрана", обясни той, цитиран от пресата.

Иранският президент Хасан Рохани увери, че Техеран, основен регионален съюзник на Дамаск, прави всичко възможно, за да избегне нападение срещу сирийския режим.

"Всяко действие срещу Сирия е в разрез с интересите на региона, дори и с тези на приятелите на САЩ в региона", допълни той. "Подобно действие няма да е от полза на никого".
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Анонимен

преди 10 години

1 ИРАН УПЛАШИ СТРАХЛИВАТА *** НАР.НАТО ПЪК ДА НЕ ГОВОРИМ ДА СЕ ВКЮЛЧИ РУСИЯ И ТОГАВА ЩЕ НАСТАНЕ ТАКЪВ ВОЙ НА АМЕРИКАНЦИ ЧЕ ЩЕ СЕ ЧУВА ЧАК В КОСМОСА!ТО И НИЕ БЪЛГАРИТЕ МНОЗИНСТВОТО СМЕ С РУСИЯ И СИРИЯ А НЕ С ТИЯ КРАДЛИВИ ЯНКИ ДЕТО СИ ПРАВЯТ ИКОНОМИКАТА ПРЕДИМНО С ПЛАДНЕШКИ ОБИРИ ОТ СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ ТАКИВА КАКВИТО БЯХА ИРАК, АФГАНИСТАН И Т.Н. ОТИВАЙКИ ДА ГИ "ДЕМОКРАТИЗИРАТ" РАЗБИРАЙТЕ ОКРАДАТ РЕСУРСИТЕ С ЦЕНАТА НА МАСОВО ИЗБИВАНЕ НА ХОРА И ДР.НЕЧОВЕШКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! ВРЕМЕ Е ДА БЪДЕ ОЗЪПТЯН ТОЯ

103

Анонимен

преди 10 години

появилась информация о том, в районе Суэцкого канала при проходе Красного моря в сторону замечен китайский корабль проекта Jinggangshan. 2 часа назад () проследовал мимо нас по направлению к Суэцкому каналу. Бортовой номер 999. Скорость 14 узлов, судя по этому имеет конкретные указания быть в определенный момент. Мы сейчас в Красном море где-то в центре, написал автор.

102

boyko_stoew

преди 10 години

"Световният Елит" ВИНАГИ е водил масата към самоунищожение.В цялата Световна История различни,Религиозни ,Расови и Лъжеморални Предрасъдъци са използвани като предтекст(повод) за Жестокост и Унищожение.

fallback