Снимка: архив, Reuters
fallback

Руската система за предупреждение за ракетни нападения е засякла старта на две балистични цели в акваторията на Средиземно море, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Стартът на двете ракети бил засечен в 10,16 ч. московско време от радарната система в Армавир, се казва в съобщението.

Траекторията на полетите им била през централната част на Средиземно море в посока към източното средиземноморско крайбрежие.

Oще по темата

Министърът на отбраната Сергей Шойгу е информирал президента Владимир Путин.

Малко по-късно източник от Дамаск съобщи, че двете ракети са паднали в морето, предаде РИА Новости.

НАТО обяви, че проверява информацията за изстрелването на балистични ракети в Средиземноморския регион, съобщи още ИТАР-ТАСС.

Пентагонът не разполага с данни за изстрелване на балистични ракети в Средиземно море, съобщи дежурният в пресслужбата на ведомството, предаде РИА Новости.

Израел съобщи, че не знае нищо за изстрелване на ракети в Източното Средиземноморие, предаде Ройтерс, като се позова на военна говорителка.

Посолството на Сирия в Москва и посолството на Русия в Дамаск засега не разполагат с данни за регистрирано в Средиземно море изстрелване на балистични ракети, съобщи още РИА Новости.

В Дамаск не са звучали сирените на ПВО за ракетна атака, нито са се чули взривове в града, съобщи руското посолство в Дамаск. Това предаде агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Единствени, които потвърдиха изстрелването на балистични ракети в Средиземно море, са британците. Служител на пресслужбата на министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви за ИТАР-ТАСС, че Лондон е в течение, но няма никакво отношение към изстрелването.
 

Информацията е актуализирана в 13.06 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

Анонимен

преди 10 години

Хамериканските подлизурковци умират от яд, че руснаците могат да засичат ракетите им.Явно могат.Представете си сега как ще вият, ако вземат руснаците да изтрелят две ракети в Средиземноморието. :-)

171

атомника

преди 10 години

не един път са подлагали тестове, ще препомя само два теста: През далечните 1950то години руснаците потопиха заедно със екипажа самолета РБ47. През 1960то години на виочина 20000 мегра бе ударен със ракета във опашката над руска територия самолета Ю2. Пилота бе запазен жив на които родителите ходиха на посещение в Русия. След което тои бе предаден на САЩ. Вадете си заключениуе за воената си техника.

170

Анонимен

преди 10 години

*** - кога американска ракета мще падне в морето - случайно - ако арабите запускат ракети - които правят по трудово----------- може или бандата алкохолици които откраднаха и продадоха за дрога и водка почти всички кабели на корабите си и 75% от вмф на свините е небоеспособен

fallback