Башар Асад. Снимка: архив, Reuters
fallback

Президентът на Сирия Башар Асад заяви, че неговите сили ще отвърнат на всеки бъдещ въздушен удар на Израел, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

В интервю за ливанския тв канал "Ал Манар", собственост на групировката Хизбула, Асад уточни, че начинът на отговор "ще зависи от обстоятелствата и момента" на евентуалната нова атака срещу Сирия. По-рано този месец Израел обяви, че е унищожил с удар от въздуха пратка с ракети за Хизбула, складирана на летището в Дамаск, припомнят агенциите.

На въпрос на "Ал Манар" относно доставките на руските зенитни ракети С-300 за Сирия сирийският президент каза, че оръжейните договори с Русия са подписани преди започването на конфликта в Сирия. По думите му руската страна се е ангажирала да изпълни изцяло тези договори.

Oще по темата

В интервюто Башар Асад потвърди принципното съгласие на неговото правителство да участва в мирни преговори с опозицията, но подчерта, че каквото и споразумение да бъде постигнато на тях, после то трябва да бъда одобрено от референдум. На въпрос на репортера дали Дамаск поставя някакви предварителни условия за преговорите с бунтовниците, Асад отговори: "Единственото условие е, че всичко постигнато ще бъде представено на сирийското обществено мнение и сирийски референдум".
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Стриптизьор

преди 10 години

На Сирия им трябват по-мощни ракети. След ликвидирането на военната им инфраструктура бежанци ще хукнат към България и ще ни избият като палестинският народ. Добре е да си останат там на място и завинаги. Един път ги спасихме и са недоволни. Стига неправилни цивилизационни решения.

15

анонимен

преди 10 години

"Сирия ще отговори на всеки нов въздушен удар на Израел" и ще изчезне от картата

14

С-300

преди 10 години

Комплексите С-300 поразиха всички цели по време на ученияbulgarian.ruvr.ru/2013_05_29/Kompleksite-S-300-poraziha-vsichki-celi-po-vreme-na-uchenija/

fallback