Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

В Сирия пристигна първата пратка руски зенитни ракетни комплекси С-300. Това обявява в интервю за телевизия "Ал Манар" сирийският президент Башар Асад, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позовава на сирийската агенция Сурия ал ен.

Втората пратка ще пристигне в близко време, добавя Асад в предварително записаното интервю, което ще бъде излъчено тази вечер.

Сирийският президент съобщава също, че страната му е взела решение да участва в подготвяната от Русия и САЩ мирна конференция, от която обаче не очаквала важни решения.

Башар Асад твърди в интервюто, че съотношението на военните сили в Сирия се е променило в полза на правителствената армия, която в последно време бележела важни успехи срещу терористичните формирования, както режимът нарича опозиционните сили. "Битката с терористите ще продължи до победен край", заявява той, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Сирийският лидер обвинява Турция, Саудитска Арабия и Катар, че с тяхна подкрепа в Сирия са проникнали близо 100 хиляди наемници от арабски и други страни. Башар Асад признава, че отряди на ливанската шиитска групировка Хизбула воюват на страната на правителствените сили в пограничните райони с Ливан.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase