Аладин Боруджерди и Башар Асад. Снимка: Reuters

Сирийският президент Башар Асад се закани днес, че неговият режим ще осуети чуждестранния заговор срещу Сирия, предадоха Франс прес и ИТАР-ТАСС, като се позоваха на държавни медии.

Сирийският народ няма да позволи този заговор да постигне своите цели и ще победи независимо на каква цена, подчерта Асад на среща в Дамаск с ирански пратеник. Той предупреди, че "това, което се случва сега, е насочено не само срещу Сирия, но и срещу Близкия изток, на който Сирия е основен камък".

Още по темата

Сирия ще продължи да прилага своята стратегия на съпротива "въпреки сътрудничеството между западните страни и определени държави от региона да промени позицията си", каза Асад на срещата с председателя на иранската парламентарна комисия за външна политика и сигурност Аладин Боруджерди.

Режимът на сирийския президент е изправен пред бунт от близо година и половина. В кървавия конфликт досега са убити около 25 хиляди души по данни на сирийски опозиционни групи.

От самото начало на бунта режимът обвинява бунтовниците, че са терористи, финансирани и въоръжавани от страни като Саудитска Арабия, Катар и Турция, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase