Сирийски бежанци в лагер в Йордания. Снимка: Reuters
fallback

Над 200 хиляди сирийци са избягали в съседни държави от началото на конфликта, надхвърляйки прогнозата на Върховния комисариат на ООН за 185 000 бежанци до края на годината, съобщи Ройтерс.

"Броят на бежанците в съседните райони вече е много по-голям - 202 512 души", заяви говорителят на Върховния комисариат Ейдриън Едуардс на пресконференция в Женева.

Общият брой на бежанците отразява увеличение с около 30 000 души, потърсили убежище в Турция, Ливан, Ирак и Йордания само през последната седмица.

Oще по темата

През последните 24 часа само в Турция са влезли 3500 сирийски бежанци по данни на турската дирекция за бедствия и аварии. С последните пристигнали броят на сирийските бежанци в Турция надхвърли 78 хиляди души, което е увеличение с 34 хиляди от началото на август, посочва Ройтерс.

В Йордания през последното денонощие са пристигнали рекорден брой сирийци - 2200 души, които са били настанени в бежанския лагер Заатри в северната част на страната.

В Ливан в момента са регистрирани общо 51 хиляди сирийски бежанци. "Влошаващата се обстановка в сферата на сигурността в Ливан пречи на усилията ни да помогнем на бежанците от Сирия, макар операциите ни да продължават", заявил Едуърдс, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Алекс

преди 11 години

Те тва е Брато! България остана "метър" през Втората, ще мине "метър и през Третата...Изпатиха си Сърбите /българските душмани/ през ХХ век! Не им го пожелах! Съчувствам Им!?! ООн-ето не Ги спаси, въпреки че бяха между основоположниците му, както и Арабистаните. Германците участвуваха "от воле"!?! Израелците трябва да се преориентират, щото ще патят повече от диаспората си в америката!?!

10

Алекс

преди 11 години

Така започна и Втората Световна Война - Етиопия, Либия, Испания, Чехия, Поландия...и завърши във Виетнам, през Гърция, Гватемала, Ивдонезия, Корея, Китай... със Социалистически Лагер, в половината Свят!?! Третата започна в Бивша Югославия, през Арабистан...и след сблъсък между Китай - Русия, ще премине и през Лондон, Ню Йорк, Вашингтон...за Анадола /Кюрдистан/ да не говорим...до Социалистически латер, в Целия Свят, без Арктика и Антарктика - Марс, Венера.... В тях може да остане Капитализма!?!

9

Анонимен

преди 11 години

До Ахмадинеджад-те ще дойдат и в българия,както гледам идва вашия ред

fallback