Авигдор Либерман. Снимка: Reuters
fallback

Израел ще реагира незабавно и възможно най-сурово, в случай че сирийско химическо оръжие бъде предадено на ливанската групировка Хизбула, предупреди днес израелският външен министър Авигдор Либерман, цитиран от Франс прес.

Ако засечем прехвърляне на сирийски химически оръжия към Хизбула, ще действаме възможно най-сурово, каза Либерман по израелското радио.

Oще по темата

Такъв акт бил бил повод за война, червена линия, която не бива да се преминава, това е посланието, което отправихме към европейците, американците, ООН и Русия, добави израелският първи дипломат.

Началникът на генералния щаб на израелските въоръжени сили генерал Бени Ганц вчера заяви, че режимът на Башар Асад контролира оръжейния арсенал на страната.

Сирийците засилват мерките за сигурност на оръжията си. По наши сведения досега
няма оръжие, което да е попаднало в ръцете на екстремисти, но това не значи, че такова нещо не може да се случи, подчерта той.

В изказването си по радиото Либерман омаловажи значението на вчерашния отказ на Европейския съюз на молбата на Израел ЕС да включи Хизбула в черния си списък на терористичните организации след кървавия атентат в България миналата седмица, при който загинаха петима израелски туристи.

Подобно решение от страна на 27-те изисква единодушие, което не се постига за един ден при първото обсъждане. Ние обаче получихме широка подкрепа сред европейците, каза министърът, който в последните дни имаше редица срещи с европейските си колеги в Брюксел, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

kireza

преди 11 години

Хизбула се снабди отдавна с химическо и всякакво друго оръжие чрез либийските и натовските бандити от ПНС,така че Сирия няма нищо общо,още повече че Хизбула избяга от Сирия вместо да се бие с бандитите на ЦРУ!Язък че Асад и баща му ги приютяваха и им помагаха през цялото време,когато Израел преследваше и избиваше бойците им.Предатели има навсякъде!!!

26

Анонимен

преди 11 години

Тая измислена държава Израел се кокушини защото Американските агресори са ги взели под крилото си.Ах тия еврейчетаааа....

25

Турчин

преди 11 години

Сега ако аз съм на ред трябва ли да кажа: "Я да махнеш мръсния трикольор от свещеното турско знаме!". Да ви го начукам, смотани националисти!

fallback