Снимка: Архив Reuters

Членовете на Съвета за сигурност на ООН заявиха, че са получили "ужасяваща" информация за продължаващото насилие в Сирия, като според тях при потушаването на антиправителствените демонстрации са убити 2000 души и около 3000 са изчезнали, предаде ДПА.

Представителите на Великобритания, Германия, Франция и Португалия казаха, че сирийското правителство не се е вслушало в отправените миналата седмица призиви на ООН за спиране на военните репресии и за започване на демократични реформи.

Британският заместник посланик в ООН Филип Парам каза пред репортери след закритото заседание, че Съветът за сигурност ще обсъди по-нататъшни стъпки, ако Дамаск не спре нарушенията на човешките права и военните репресии.

Сирийският посланик в ООН Башар Джафари определи като "неточни" информациите в медиите за ситуацията в Сирия, посочи ДПА.

Още по темата

Той отхвърли европейските критики срещу потушаването на протестите в Сирия и сравни демонстрациите в своята страна с безредиците във Великобритания, отбеляза Асошиейтед прес.

Парам реагира, като нарече това сравнение "абсурдно" и каза, че британските власти действат "премерено, съразмерно, законно и прозрачно", за да възстановят реда, докато в Сирия "са атакувани и убивани хиляди невъоръжени цивилни", посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase