Град Хама, Сирия. Снимка: Reuters
fallback

Турският премиер Реджеп Таип Ердоган изрази надежда днес, че Сирия ще предприеме стъпки към реформи до 10-15 дни, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Анкара предаде ясно послание на Дамаск да прекрати жестоките репресии срещу продемократични демонстранти, даде да се разбере Ердоган.

Турският премиер съобщи още, че посланикът на страната му в Сирия е посетил днес обсадения от силите на режима град Хама в централната част на страната и е видял, че танковете и войниците напускат града. Ердоган направи връзка между започналото изтегляне и вчерашното посещение в Дамаск на турския министър на външните работи Ахмет Давутоглу.

Журналист от АФП видял как десетки военни автомобили напускат тази сутрин Хама.

Сирийската армия навлезе в бунтовния град на 31 юли. В операцията за потушаване на размириците в града загинаха близо сто души.

Oще по темата

Турският външен министър разговаря вчера повече от шест часа със сирийския президент Башар Асад.

Неразрешени посещения на френския и американския посланик в Хама миналия месец бяха разкритикувани яростно от сирийския режим. Те дадоха повод за демонстрации срещу посолствата на САЩ и Франция в Дамаск, които бяха белязани от насилие, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

Ястреб

преди 12 години

Пропуснал съм ти бисерите, дето сигурно си ги изръсил пак и както винаги *** ги е задигнал отново! И този *** много стана вече - лишава ме от удоволствието да ти чета фантасмагорично фантастичните ти копи-пейстове.

147

Ястреб

преди 12 години

До 158 - Леле, как ли ще пердаши този танк по горите тилилейски през Балкана! С един резервоар дали може да стигне до Дунава бате Роза, какво мислиш? Ястреб на танк - каква гледка ще е ама! Леле - туй ще го снимам и на тубата ще то сложа!

146

Гюл до 157

преди 12 години

Прощавай Врабчо Иванов Делиорманов, добро турско дете беше, сега пак стана българско. Човек не може да избяга от съдбата си.

fallback