Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Два кораба на военноморските сили на Иран навлязоха във вторник сутринта в Суецкия канал, съобщи Ройтерс.

Иран изпраща свои кораби през Суецкия канал за първи път от 1979 г., когато в страната избухна ислямската революция.

Корабите от ВМС на Иран, които са навлезли в Суецкия канал в 5,45 ч. местно време, са се насочили към Сирия.

Израелският външен министър Авигдор Либерман нарече решението на Иран да изпрати кораби през Суецкия канал провокация от страна на Техеран, пише Lenta.ru.

Израел, който се опасява от доставки на иранско оръжие през Сирия за Хизбула в Ливан, поиска от САЩ да попречат на придвижването на иранските кораби, но външната намеса се оказа невъзможна поради политическата криза в Египет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

vitalius

преди 13 години

"Абе като махнат Кадафи, нали ще дойдат ислямистите на власт. "Ако дойдат ислямистите, и тях ше ги махнат.Днешния свят е различен от миналото. Благодарение на интернета хората могат свободно да обменят идеи дори и в условията на деспотизъм, и могат да се организират за подобни действия.В Иран дойдоха ислямисти, но хората пак излизат на улиците и протестират. Ако либийците успеят да махнат тоя сатрап Кадафи, едвали някакви *** талибани могат да се задържат на власт.

20

на Мошето

преди 13 години

май започна да му се върти една хубава работа около задния двор.

19

до vitalius

преди 13 години

Точно така , стига вече тези арабски маймуни са изопачавали действителноста и гледат да отвлечат вниманието на хората далече от истината и осраните си *** и това което се случва в момента .Виж им революциите - вандалщина , унищожаване на музеи , културни центрове , мумии и всякакви исторически паметници .

fallback