Снимка: Pixabay

Бивш работник в увеселителния парк в Пефкохори в Халкидики разкри причините довели до смъртта на 19-годишен сръбски турист.

"Всички съоръжения бяха откраднати преди години от съседна България от страна на собственика на парка. Всички те бяха в изключително лошо състояние, без изключение. Собственикът удари само една боя отгоре и ги пусна в употреба. Това е така от дълги години", разказа бивш служител в парка пред "Телеграф".

Преди три дни там загина 19-годишен турист от Сърбия. Той излетя със седалката си от кабинката на виенското колело. Майка му, брат му и сестра му оцеляха по чудо. Служителят съобщи, че и в миналото е "имало други инциденти". Според него "на собственика не му пукало за сигурността на децата". Единственото нещо, което го е интересувало, е била печалбата, разкри още той и подчерта, че "става въпрос за опасни съоръжения за чието управление е необходимо високо ниво на обучение".

"За да работите с тях е необходимо да минете през минимум 9-месечен обучителен курс в Италия. Там придобивате необходимите познания и подготовка за ключови умения свързани със сигурността", поясни бившият служител и добави: След курса минавате на стандартни изпити. Ако искате да бъдете инструктор или оператор трябва да минете отново на изпит - при това на конкретно съоръжение, за да получите сертификат/удостоверение/."

Според него "нито един от служителите" в гръцкия парк най-вероятно не е притежавал подобно удостоверение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase