Снимка: Pixabay
fallback

Последната седмица в Румъния са регистрирани нови 657 случая на морбили, съобщава Националният институт за обществено здраве, цитиран от Аджерпрес.

От началото на годината до сега са регистрирани 18 смъртни случаи.

Най-много заболели от дребна шарка са регистрирани в окръзите Брашов (2096 души) и Муреш (1235 души), както и в столицата Букурещ (1696), допълва БТА.

В началото на декември 2023 година страната обяви епидемия от морбили на национално равнище, за да направи възможна ваксинацията на деца на възраст между девет и 11 месеца, както и на неваксинираните, на фона на тревожно нарастване на случаите на заразяване и големия брой хоспитализации.

Поставените ваксини до момента са около 180 хиляди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 дни

е как ще са врели некипели - ей го преди няколко месеца илон Мъск свърза човек с чип, чипове се правя и слага и по други разработки, 5 джито пържи мозъка ако си близо, редуцирането на населението с войни е факт, както с болести, да не отварям дума и за "кръглата" земя - та кой е конспиратора ся - а - май твойта работа е конспиратора вика дръжте конспиратора

11

Анонимен

преди 4 дни

До Бил Гейтс, eдното няма общо с другото - да, печеливш бизнес са, спор няма! Но чиповете, свързването към 5-g, редуцирането на населението (Европа трябваше вече да е пустоШ) и всички други безумия дето избълвахте, са абсолютни врели - некипели, а за съжаление много народ е толкова глyпав, че наистина вярва в тях

10

Анонимен

преди 4 дни

До Муахаха, e то има и такива луди конспита, дето си мислят че земята е плоска, и че във ваксините има чипове, и че ги свързват към 5-g, и пр. нелепости дето дори не е нужно да се коментират... А относно пералнята ти, знам че ти е трудно, но пробвай да помислиш тя дали има магнитно поле, дали има аналогична маса като земята, че да има земно притегляне, и пр.

fallback