Снимка: БГНЕС

"Гласът за Стево Пендаровски е глас за твърдението, че Гоце Делчев е бил българин, глас за приемане на българския диктат и приемане на всички вредни политики за страната", заяви лидерът на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски на предизборен митинг в Тетово.

"Този почтен Стево Пендаровски е добре да каже какво правеше и какви планове кроеше във Вила Водно в присъствието на Артан Груби, Димитър Ковачевски и Али Ахмети преди няколко месеца, свързани с промените в Наказателния кодекс и евентуална амнистия на бивши политици. С каква цел? За да прокараме по контрабанден начин конституционните промени и да приемем българския диктат. В същото време да амнистираме бивши политици, които ще навредят или ще се опитат да навредят на ВМРО-ДПМНЕ и Коалиция „Вашата Македония“. Стево Пендаровски трябва да отговори на това и тогава ще обсъдим дали ще ходим на дебат или не", каза Мицкоски.

Още по темата
Според него всеки един македонски гражданин трябва да знае, че "гласът за Стево е глас за Артан, Али, Талат (Джафери) и Ковачевски".

На митинга кандидатът за президент на РСМ Гордана Силяновска-Давкова посочи, че "преходът в страната е един от най-дългите и представлява маратон без край".

"Докладите показват, че с това правителство можем само да продължим в едно циклично движение в хибриден режим, такава система, в която има избори, има институции, но институциите са слаби, изборите не винаги са честни и демократични, а най-могъщите са твърде силни. Цялата власт заплашва да ви поквари, абсолютната власт е покварила тези на върха на всички институции. Освен това, когато хора без достойнство, без авторитет са се озовали на ключови позиции, логично е да са се обградили със себеподобни. Затова корупцията и престъпността са заразни, станаха системни", каза още тя.
 
"Няма план "Б" за конституционните промени. Те трябва да бъдат приети, за да станем член на ЕС", заяви кандидатът за президент на Северна Македония Стево Пендаровски на предизборен митинг в община Център, Скопие.

Според него "тези избори не са като всички останали, защото страната отново е на кръстопът - ще допусне ли връщането на "Груевизма" или ще се води от хора, които се съобразяват с интересите на гражданите и държавата".

Според Пендаровски "матрицата на автокрация и диктатура във ВМРО-ДПМНЕ не е изчезнала".

"Държавата заслужава да бъде ръководена от отговорни, съвестни и сериозни политици, а не от тези, които искат само власт и пари. Ако ВМРО-ДПМНЕ дойде на власт, Македония отново ще бъде частна държава на няколко души или на едно семейство и през повечето време само на един човек, който ще диктува на всички останали - какво да правят и какво да мислят. Не трябва да допускаме това, ако мислим доброто на бъдещите поколения. Ако искаме достоен живот, трябва да кажем "не, благодаря" на подобни опити за регрес", посочи кандидатът за президент от Социалдемократическия съюз /СДСМ/.

Той обеща, че ще бъде "президент на всички без да задълбочава разделенията, независимо от етноса и политическата им принадлежност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase