Снимка: БГНЕС
fallback

Подпалвачът на българския клуб в Битоля "Иван Михайлов" Ламбе Алабаковски напуска РС Македония, съобщават от БГНЕС.

Това съобщи самият той и нарече страната "удбашко" творение (УДБА е зловещата държавна сигурност от времето на югославския диктатор Тито - бел.ред.).

"Сбогом, мила моя удбашка страна. При теб има хляб само за Теа Таирович", написа още Албаковски и много скоро след това скри поста си в личния си профил. Таирович е сръбска чалга-звезда, която имаше концерт в препълнена зала "Яне Сандански" в Скопие преди два дни.

В началото на годината Таирович предизвика буря от реакции в социалните мрежи в РСМ след като на концерт изпя популярната песен "македонско девойче", но при изпълнението каза "няма по-хубаво от българче".

Ламбе Алабаковски твърди, че има намерение отново да замине в чужбина, защото в родината му няма хляб за него. Той стана известен след като спечели музикалното шоу Плей през 2004 година, но по-късно замина за САЩ, където живееше в продължение на 5 г. Преди две година Алабаковски се върна обратно в РСМ и участва активно в антибългарските прояви и протести в центъра на македонската столица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 5 месеца

Отишъл е в РМС само,за да подпали конфликт между българите и македонците,но не му пука за Македония.Вижте какво казва за нея.Той си е вербуван от сащисаните.А някакви от КалАДА пък искаха тук в България да отварят македонски.Големи с хитреци...нас да подпалят с война,за да ни продават оръжия.Къш!!!Кръвожадни!

25

Bolgar

преди 5 месеца

До Анонимен 25: като казваш македонците - кои имаш предвид - гърците от областта македония ли? Тях гърците атиняни, примерно, смятат за ***. Щото в македония живеят българи, албанци, гърци(македони основно), сърби - други там няма, поне не до Втората световна :) :0

24

Анонимен

преди 5 месеца

До Благоевград - Маке, разбирам, че имаш някакви амбиции Македония да стане велика, обаче докато сънувате велики Македонии в наше време, държавата ви ще изчезне. Ще станете част от Албания. Тогава или ще трябва да учиш албански, или български (гледам научил си го, браво), защото македонски език пак няма да има. Винаги съм съжалявал македонците заради историческата им съдба, но напоследък като ви гледам за колко хитри се мислите, осъзнавам защо ви е дошло това на главата. Успех!

fallback