Снимка БГНЕС, архив
fallback

София ще предприеме действия пред Белград във връзка със задържането на Александър Димитров на българо-сръбската граница. Това заявиха за БГНЕС от МВнР.

На 9 август повече от пет часа председателят на Сдружения "ГЛАС" Александър Димитров е бил държан на граничния пункт "Рибарица-Олтоманци". Причината е била пренасянето на 3 книги "Елегия за краището" на бившия генерален консул в Ниш Едвин Сугарев.

МВнР е информирано за възникналия проблем на граничния пункт и задържането от сръбските власти на книгите на български език, които Александър Димитров е пренасял.

Oще по темата
"Генералното консулство на България в Ниш е в контакт с г-н Димитров от момента на задържането му и впоследствие – допускането му на територията на Сърбия, включително за разпоредената от сръбските митнически власти конфискация на книгите", заявяват от външнополитическото ни ведомство.

"Във връзка със случая бяха дадени указания на българското посолство в Белград за предприемане на действия пред Министерството на външните работи на Република Сърбия, за резултатите от които ще информираме в допълнителен порядък", заявяват от МВнР в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 10 месеца

Като всеки българин - и този е предаден от свой приятел пред сръбските власти. Иначе пука им на тях за книги. Имало е предварителна информация.

23

Анонимен

преди 10 месеца

Нито западни покрайнини, нито македонски покрайнини не могат да бъдат върнати -- и причината е много проста -- начело на държавата стадото избира предатели, чиято цел е да крадат с външни покровители. В същото време спират строежа на наполовина построена аец. И това се повтаря във всичко, което касае икономиката на страната. Крадците не могат да построят нищо. Колко по-лесно е да раздават оръжие на украйна, и да ги галят по главата чужди политици.

22

А

преди 10 месеца

Кой чете тия боклучави книги? Немота да разбера, защо са тръгнали да внасят този ***? За за се появи в новините този Алексондърчо или сутарев е решил да се чуе за него, щото никой за нищо отдавна не го бръсне? Сигурен съм, александърчо нарочно е сложил книгите така, а и някой негов авер е подшушнал, че тия *** книжлета са пропаганда- иначе кой ще знае в Сърбия сугарев, то тука никой вече не го знае, а за четене - пич.

fallback