Снимка: БГНЕС

"Не очаквам обсъждането на парламентарната комисия за промени в конституцията да продължи 10 дни, ние сме седем народни представители в комисията и трябва мнозинство, за да го включим в дневния ред на събранието. Очаквам 7 да гласуват "против" и 10 "за". "За" ще гласуват всички онези европейци, които купуват имоти за милиони в центъра на Скопие и карат скъпи коли. Така че нека да оставим европейците прокарват своя европейски дневен ред, а ние ще се придържаме към нашия македонски дневен ред и ще защитаваме македонските национални интереси", каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски във връзка с комисията за конституционни промени.

Той добави, че позицията на ВМРО-ДПМНЕ и коалицията е ясна и сценарият от 2018 г. няма да се случи.

"Ако смятате, че тези 8, които гласуваха преди 5 години срещу македонските интереси, са били манипулирани, не са. Знаеха точно какво правят, имаха лична изгода и предполагам, че затова са решили да се продадат. Всичките 44 депутати от ВМРО-ДПМНЕ и коалицията са ясни и точни в позицията си. Вчера имахме координация и всички сме единодушни - няма да има конституционни промени под български диктат“, подчерта Мицкоски.

На въпроса дали очаква възможност за манипулация на пленарното заседание, Мицковски каза, че имат стратегия и за това.

„Тъй като през цялото време твърдят, че имат 80 народни представители, за да приемат промените, няма защо да чакат, да насрочат заседание още утре. Щом имат 80 депутати, да гласуват. Ако не го насрочат веднага, това означава, че нямат 80 депутати и тогава не виждам друга политика, с която това правителство да оправдае съществуването си, и трябва да разпуснем парламента възможно най-скоро и да отидем на парламентарни избори“, каза Мицкоски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase