Снимка БГНЕС
fallback

"В Република Северна Македония има черни списъци на българи, които не се допускат на територията на страната. В тях без никакви аргумент е и български евродепутат. Това е груба провокация към общите европейски ценности и към всичко, което изгражда нашата общност – единство, солидарност, взаимно уважение. Най-опасната тенденция е широко разпространеният език на омразата към съседна държава, член на Съвета на Европа и на Европейския съюз".

Oще по темата
Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по време на общия дебат „Обединени за Европа“, който се проведе в рамките на IV Среща на Съвета на Европа.

В контекста на основните принципи на организацията за зачитане на човешките права вицепрезидентът припомни поредицата от случаи на агресия срещу хора заради заявената им българска идентичност, както и приемането на специалния закон срещу сдруженията, съобщиха от пресцентъра на президентството.

Вицепрезидентът потвърди българската позиция срещу войната в Украйна и подкрепата за нейния суверенитет, независимост и териториална цялост.

"Осъждаме продължаващата агресия на Русия срещу Украйна", посочи Йотова.

Вицепрезидентът заяви българската подкрепа за създаването на Регистър на щетите в Украйна, причинени от войната. Йотова подписа заключителната декларация на IV Среща на върха на Съвета на Европа, в която се препотвърждават принципите на организацията за демокрация и спазване на човешки права, подкрепя се Украйна и се поставя акцент върху украинските деца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Лойко

преди 1 година

Йотова не спря да ръси глупости срещу Македониа. Разбира се,че няма да ни останат длъжни. Никоя нормална държава не би приела провокациите които непрекъснато правим спрямо Макеониа.

12

Анонимен

преди 1 година

България не подкрепя украйна -- не сме страна в конфликта -- това е война на сащ. Тази е национална предателка. Не е наша работа да се ангажираме в русофобските планове на сащ. България трябва да заяви че не подкрепя наливане на масло в огъня на войната и да не изпраща оръжие.

11

Morski

преди 1 година

Йотова, много по-добра работа щеше да свърши на, всеки да връчииш една книга на Анри Пози "Войната се завръща" - французин! Не биха ни обвинил, че ние лъжем,защото не е писана от българин! Има я и на френски, и на английски! А НАЙ-ЯРКОТО В НЕЯ Е ОПИСАНИЕТО НА ЗВЕРСТВАТА НАД БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ ОТ СРЪБЕТЕ! Човек след като я прочете ще намрази всички сръбско! Йотова, следващият път отиди подготвена с тесте от тази книга!

fallback