Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на външните работи и диаспората на Косово информира, че днес Комитетът на министрите с повече от 2/3 от гласовете на държавите-членки одобри завършването на първия етап от процедурата по приемане на Косово в Съвета на Европа, предавайки на Парламентарната асамблея молбата на страната за членство, предаде за БТА агенция КосоваПрес.

Според външното министерство в Прищина това положително решение е резултат на продължителна интензивна работа, вътрешна междуинституционална координация и тясно сътрудничество с държавите-членки на Съвета на Европа и други съюзници.

Oще по темата
Като следваща стъпка Парламентарната асамблея на Съвета на Европа ще подготви становище относно членството на Косово, обясни косовското външно министерство. После становището ще бъде изпратено до Комитета на министрите, който след това ще вземе окончателното решение за членството.

„Република Косово е дълбоко благодарна на всички страни, които гласуваха и помогнаха за положителния вот на Комитета на министрите. Въпреки факта, че процедурно Косово премина първия етап на членство, трябва да се отбележи, че той е „последният преди финала“, тъй като преминахме важни правни и политически предизвикателства. Разбира се, има още много работа преди членството. Косово остава дълбоко ангажирано със зачитането на правата на човека, укрепването на демокрацията и върховенството на закона, общите ценности, на които са основани Съветът на Европа и Република Косово“, казаха от косовското външно министерство, цитирани от БТА.

Косово подаде молба за членство в Съвета на Европа на 12 май 2022 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

РУЖА Сунакова

преди 1 година

Всички набедени турски мюсюлмани от Мехмед Али Агджа имат само и единствено ТУРСКО гражданство........................Съпругът на Висшата Червена от БКП Лора Виденлиева е турчин от Турция и дете имат РУШИ та си извадил и български паспорт и Мехмед Али Агджа се сетил да го СПОМЕНЕ като НЕВИНЕН този турчин от Турция защото си извадил и български паспорт та от него се пръкнали и Адам и Авраам

18

Анонимен

преди 1 година

Мехмед Али Агджа трябва да бъде изобразен на *** хомосексуалистически паметник със поелия го в по дупките си Папа Йоан Павел Втори..............Арабски морски пирати векове изнасилвали западноевропейки а и мъжете и ако ги хванат в тескерето им пише поданици на Османската империя.............Добрият Турчин и Лошият Арабин били от една и съща държава и Евроатлантиците твърдят че робовладелския шеф бил добрия герой.....И имат НАГЛОСТТА да се учудват 11.09.2001

17

Скоро

преди 1 година

и Бангладеш ще подаде молба.

fallback