Снимка: Facebook
fallback

Ламбе Алабаковски, който бе осъден условно за палежа на Културния център "Иван Михайлов" в Битоля, каза, че е радостен и щастлив от това, което е направил, съобщава сайтът Пресс 24, цитиран от БТА.

Изявлението Алабаковски е направил в "Бомбакис подкаст".

Oще по темата
"Това беше кулминацията на всички патриотични чувства, които всички имаме, но не ги изразяваме. Или ги изразяваме по различни начини. Това е прилив на емоции. От днешна гледна точка съм много щастлив от това, което направих, защото в крайна сметка, след толкова време, всичко това излезе в полза на нашият народ. Никой няма право да те провокира в твоята собствена къща и да ти поставя ултиматуми", каза Алабаковски.

През юни, Алабаковски беше арестуван за палежа на Културен център "Иван Михайлов" в Битоля и получи най-ниската присъда - шест месеца условно.

Алабаковски се появи и като говорител на протестите срещу преговорната рамка, които опозицията организира през лятото, а след приети поправки в Закона за фондациите и сдруженията сдружението "Иван Михайлов" в Битоля беше заличено от Централния регистър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 1 година

Да се радват на техните комунистически традиции с партизани и терор над българите нали българите са нацисти и окуоатори. Защо изобщо говорим с тях и защо изобщо подписваме някакви там френски предложения? У

67

Бай Ламбо

преди 1 година

Само да те срещна някъде,ще изпиташ на живо някои от физичните закони,хич няма да ти е до песни и хвалби...безмозъчна твар...

66

Анонимен

преди 1 година

Ако беше влязъл в затвора при някои *** които щяха да го обиждат редовно друга песен щеше да пее смотаняка.

fallback