Снимка: БГНЕС
fallback

Земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Антакия в Южна Турция, съобщава Ройтерс, позовавайки се на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

Oще по темата
Епицентърът е на границата със Сирия.

Според очевидци има нови разрушения на сгради.

Малко по-късно нов трус, този път от 5,8 в южния турски окръг Хатай, предизвикаха отново паника.

Първият трус е регистриран в 20.04 часа местно време (19.04 часа българско време) с епицентър в Дефне, окръг Хатай, на дълбочина 16,7 километра, а вторият - в 20.07 часа местно време с епицентър в Самандаг, окръг Хатай, и дълбочина 7 километра, посочва Анадолската агенция, която се позовава на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Има данни за разрушения, информира канал Хабертюрк, цитиран от ТАСС.

Вицепрезидентът Фуат Октай заяви в публикация в социалните мрежи, че властите проверяват съобщенията за възможни разрушения в окръг Хатай и призова гражданите да стоят далеч от повредени сгради.

АФАД също така посочи, че е важно гражданите да стоят далеч от крайбрежието като предпазна мярка срещу риска от покачване на морското равнище с до 50 см, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

САТАНА

преди 1 година

Аузури останете в 42 квадрант в Турция !

45

Какво е значението

преди 1 година

Помните ли църквата Св София, която турците оскверниха като от църква я направиха джамия? Бог забавя, ама не забравя. Така ще е докато отново не стане църква и докато не свалят от вътрешността и турско арабските надписи и не почистят замазаните икони. Имат много грехове за изкупуват като 500 годишното ни робство и се само това и вече е време за тяхното изкупление.

44

БЪЛГАРИН

преди 1 година

Господ да помага на комшиите!Господ сили да им дава в трагедията и мъката им!

fallback