Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Министерството на развитието в Гърция налага глоби на магазини за неоправдано високи цени на хранителните стоки. Властите публикуваха и негативен списък на търговски обекти, предаде кореспондентът на БНР.

Oще по темата
При проверка е установено, че много от цените не отговарят на качеството и допустимата надценка, съобщи министър Андонис Георгиадис.

С разрешение на прокуратурата бяха публикувани в медиите пет от най-големите магазини за хранителни стоки, които реално "изнудват клиентите с много високи цени". Глобата на една от веригите е 319 хиляди евро.

Съюзът на потребителите също съобщава за много оплаквания на клиенти за цени, които се покачват по няколко пъти в седмицата.

Съгласно споразумение между търговците и министерството на развитието част от стоките от първа необходимост са в списък с контролирани цени, които търговците са задължени да не увеличават.

Проверките на финансовите екипи продължават и обхващат всички търговски обекти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Со Рос

преди 1 година

проверките са за парлама, цените няма да паднат, някой трябва да плати железата за клоуна

30

Анонимен

преди 1 година

А у нас кога?

29

Методи

преди 1 година

Е защо...? Нарушават свободния пазар и така ще разрушат всичко! То спекула не съществува, както дращи някакъв човек тук във форума. Глупави гърци, значи... Пууу.

fallback