Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Почти две трети от сръбските граждани са против въвеждането на санкции срещу Русия, съобщи белградската агенция "Бета".

Евентуалното въвеждане на санкции срещу Русия не биха подкрепили 64 на сто от сръбските граждани, докато 16 на сто от анкетираните са за хармонизиране с ЕС по този въпрос, съобщава вестник "Блиц".

Проучването също показва, че една пета от анкетираните нямат мнение по въпроса, което според директора на тази агенция Владимир Пеич показва, че противопоставянето на санкциите "не е безусловно", пише вестникът .

"Често се казва, че 80 на сто от гражданите са против въвеждането на санкции срещу Русия, но трябва да сме точни. Има нюанси в отговорите. Цели 20 на сто от гражданите не са за, но не са и против и тяхното мнение може да бъде повлияно от определени обстоятелства“, каза Пеич.

Проучването показва още, че 30 процента от  гражданите вярват, че новото правителство на Сърбия няма да въведе санкции срещу Русия, 20 процента смятат, че такова решение е сигурно, а 18 процента, че е „малко вероятно“, докато почти една трета очакват, че новият кабинет "сериозно" ще обмисли въвеждането на санкции Русия.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Ха ха ха

преди 1 година

До dsadsada 33. Какво украйна те гони, това си е част от Русия. И земята и хората са руси.

41

Данчо

преди 1 година

Не само в Сърбия, а 80% от европейското население е против санкциите спрямо Русия, но никой не пита народа. Лай.нянка решава. Европа е под американско робство.

40

Моля моля ....

преди 1 година

До СТОП ВОЙНА 43. Може би в днешна Сърбия все още помнят бомбардировките през 1999 г. Тогава никой не се възпротиви, а ние си дадохме небето и подпомогнахме убийството но десетки хиляди мирни хора. Сега отново даваме оръжие и подкрепяме войната в Украйна. Истинските щети не са от Кремъл, а са от наглите англосаксонци. Америка разпалва войне по цял свят.

fallback