Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Сръбският енергиен министър обяви, че изграждането на газовата връзка с България е един от водещите приоритети за Сърбия, съобщи ДАНАС.

Страната смята, че така ще получи стабилна енергетика.

Oще по темата
За това и ще работи усърдно по реализирането на програмата.

"Ние сме малка страна, която е позиционирана добре и това може да ни донесе определени предимства. Реално имаме шанс да бъдем транзитен енергиен коридор", заяви Зорана Михайлович.

Тя и преди е обявявала подобна позиция. Днес беше на посещение на строежа на коридора между Ниш и Димитровград.

Припомни, че сръбското правителство е построило газопровода "Балкански поток", но все още има само един доставчик. Според нея трябва да има няколко доставчика.

Сърбия води преговори с Азербайджан за доставки, които могат да започнат през следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Иванов

преди 1 година

Тия сърби още наглеят явно с руските нацисти имат план срещу България,да прекарат още газ за себе си и ние да плащаме пак тръбите,много са алчни една тръба малко ли им е,някой трябва да тропне по масата от политиците ни и ясно да каже на тия две държави като искат газ да си търсят други маршрути,все пак нали сме неприятелска страна.

10

Коко

преди 1 година

Кат Русия няма втораТъй престъпна на света,Тя е връщане в коптораТя е нашта тъпотаКато не щеш Просия-що щеш с Русия?Преди време руските шовинисти заплашваха България,че няма да суче от 2 крави.Време е и сърбите да научат този урок

9

СД

преди 1 година

Сърбите си имам руски газ на 350$/1000м3. Сега целта е да севържат с тъпите българи и да ни го продават за 1500$/1000м3 по "реверса". В България това се казва ДИВЕРСИЯ-ФИКАЦИЯ.

fallback