Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин заяви по повод несъстоялото се посещение на руския външен министър Сергей Лавров в Белград, че не е добре чужденци да определят кои да бъдат гостите на Сърбия, предаде агенция Танюг.

Още по темата
"Никога не е добре чужденци да определят кои са ни гостите и кои са ни приятелите. Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров десетилетия е зад нас, в трудни места е доказал, че е приятел на Сърбия, а как го доказаха онези, които попречиха на посещението му", каза Вулин.

Съседните на Сърбия държави - България, Република Северна Македония и Черна гора, не разрешиха прелитане на самолета на руския първи дипломат, с който трябваше да пристигне на посещение в Белград на 6 юни.

Вулин изтъкна, че Сърбия е държава на всички свои граждани и затова никога няма да е добре приятелите на страната да не идват.

По този начин той отговори на сръбската министърка на енергетиката Зорана Михайлович, която каза снощи в интервю за Евронюз Сърбия, че е добре, че шефът на руската дипломация не е посетил Белград.
 

Коментари Напиши коментар

41

Несучете отдвекрави

преди 2 месеца

Та е време сърбите да престанат да сучат от две крави-Фашистка агресивнаРусия и ЕС,а да си изберат или ЕС,или Азиатската к.о.ч.и.н.а и да си отговорят на въпроса-КАТО НЕ ЩЕШ ПРОСИЯ,ЩО ЩЕШ С РУСИЯ?

40

Несучете отдвекрави

преди 2 месеца

Ха така.Преди години един руски шовинист ни се зъбеше,че "Болгария нельзя сосать из двух матерей",,или "от две крави",от ЕС и от тях.Е,разбрахме ви,рускофашистки гадове,отдавна "не сучеме",а се ползваме с хибридни войни,отровителства(Гебрев),минноподривна дейност(Сопот,Горни Лом),и хакерски атаки(НАП,Български Пощи),езици на омраза и "кирилици от македонски земи" и други атаки и заплахи от устата на руския Фюрер,докато любимците на РФ-Руския Фашизъм сучеха и от двете страни.Е,баламите свършиха,сега приказката за "двете майки"(или крави) го чувате и от ЕС,та сърбите да научат урока-Като не щеш

39

Сръбски тарикат

преди 2 месеца

Лавъра можеше да дойде по друг маршрут!Просто разлайват кучетата!Клаха в Сререница ,като русите в Буча!