Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин заяви по повод несъстоялото се посещение на руския външен министър Сергей Лавров в Белград, че не е добре чужденци да определят кои да бъдат гостите на Сърбия, предаде агенция Танюг.

Още по темата
"Никога не е добре чужденци да определят кои са ни гостите и кои са ни приятелите. Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров десетилетия е зад нас, в трудни места е доказал, че е приятел на Сърбия, а как го доказаха онези, които попречиха на посещението му", каза Вулин.

Съседните на Сърбия държави - България, Република Северна Македония и Черна гора, не разрешиха прелитане на самолета на руския първи дипломат, с който трябваше да пристигне на посещение в Белград на 6 юни.

Вулин изтъкна, че Сърбия е държава на всички свои граждани и затова никога няма да е добре приятелите на страната да не идват.

По този начин той отговори на сръбската министърка на енергетиката Зорана Михайлович, която каза снощи в интервю за Евронюз Сърбия, че е добре, че шефът на руската дипломация не е посетил Белград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase