Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Депутатите в Северна Македония ще обсъдят споразумението за старта на европейските преговори в червъртък, съобщи Нова Македония.

Oще по темата
Очаква се европейският председател Урсула фон дер Лайен да направи обръщение към представителите в страната. В понеделник в парламента се проведе координирана среща.

След това беше разпратена допълнителна информация, относно европейските преговори. Народните представители имат пълен достъп до документите.

Управляващите в страната обявиха, че подкрепят споразумението за старт на преговорите. От там обявиха и че то отговаря на държавните интереси.

Основните опозиционни групи обаче ще се противопоставят на решението.

Водещи европейски представители призоваха Северна Македония да вземе решение, което да гарантира нейния европейски напредък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

не сме суверенни и тия не са урсулата днес ще ги насочва как да гласуват в македонския парламент айде да протестират

6

Браво на Петков

преди 1 година

Само за 6 месеца управление, успя да накара ЕС да включи и наши искания в преддоговорната рамка. Батакът направен от Боко Тиквата и Каракачанов бе голям. Добре ,че Петков положи усилия и донякъде успя. Ето това е разликата между " учил " в квартал Симеоново или просто доносник и учил в Харвард и завършил сред 100 с най-висок успех.

5

007

преди 1 година

Българи в Македонската Конституция ще има само когато се спазват и гарантират Правата на Македонците в Република България.

fallback