Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Френското предложение не ни води към членство в ЕС, обяви бившият външен министър на Северна Македония  Никола Димитров, съобщи Сител.

Френското предложение беше представено през миналата седмица.

Oще по темата
То трябва да разреши противоречията между България и Северна Македония.

"Очаквам да разберем, дали искаме да започнем преговорите или да ги завършим. Това ни отвежда към една тясна пътека с много условия, което създава прецеденти за кандидати след нас", обяви Димитров.

Той смята, че неговата страна твърде лесно е направила отстъпка и обяви, че за това отговорност носи македонското правителство.

Димитров настоява, че българите могат да бъдат включени в македонската конституция, само ако българската държава признае македонския език.

Дипломатът настоява, че международната ситуация изисква успех в преговорите. Припомня, че идеите на Германия и Португалия са били много различни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 година

В Македония няма и не трябва да позволяваме да се говори за "българско малцинство". В Македония има българи със съхранена историческа памет и българско самосъзнание, както и такива с внушен измислен "идентитет". Признавайки, че в Македония съществува българско малцинство е в пряко противоречие и предателство спрямо българската история. Македонският "език" е изкуствено отделен от българския и развиван като такъв преди стотина години и за това има достатъчно исторически свидетелства.

28

Анонимен

преди 1 година

Как да го признаем езика им щом не са питали как да го нагодят спрямо нашия въпреки,че трите школи от времето на СВ.СВ. Кирил и Методий с писменоста която създали за нашите народи,които са имали почти еднакви,подобни,сродни говори по тълкувания разбираеми за тях създаващи логика в мислите и езика,като всеобщ и учениците им от тези школи доотработили някои различия не тъй далечни за разбирания м/у ползващи го са уеднаквили за разпространение в църквите и държавата българска с царете Борис,Симеон.

27

Обективно

преди 1 година

КОГАТО ПРИЗНАЯТ АВСТРИЙСКИЯ ЕЗИК - ТОГАВА ЩЕ ПРИЗНАЕМ И МАКЕДОНСКИЯ!!! САМИЯТ ФАКТ, ЧЕ СЕ РАЗБИРАМЕ БЕЗ ПРЕВОДАЧ - ГОВОРИ ЗА ЕДИН ЕЗИК И СЪОТВЕТНО МАКЕДОНСКИ ДИАЛЕКТ. В БГ ИМА ДИАЛЕКТИ, КОИТО ТРУДНО СЕ РАЗБИРАТ ЗА РАЗЛИКА ОТ МАКЕ ДИАЛЕКТА.

fallback