Снимка: БГНЕС
fallback

Хаос в парламента заради изслушването на министъра на външните работи в оставка Теодора Генчовска за преговорите на РСМ за членство в ЕС.

Точката влезе в дневния ред на НС по искане на ИТН, като първоначално беше решено, че изслушването ще се проведе на закрито заседание, защото ще бъде изнесена класифицирана информация и дали е имало тайни договорки на премиера Кирил Петков за вдигане на ветото.

Докато камерите бяха спрени, от ПП са поискали заседанието да бъде открито.

Oще по темата

"Нека всички хора да чуят какво ще каже външният министър по темата за Северна Македония“, обясни Андрей Гюров.

След като заседанието беше открито, Генчовска беше изслушана, но от ИТН и ГЕРБ настояха, че имат въпроси, които ще изискат информация с гриф „Секретно“.

Последва размяна на реплики и процедури, а Тошко Йорданов от ИТН отнесе наказание „Забележка“, защото нарече Нестимир Ананиев от ПП „врачок“.

Светослав Балабанов от ИТН призова председателя на НС Никола Минчев да закрие отново заседанието, защото, ако не го направи и Генчовска изнесе чувствителна информация, ще наруши закона и дори може да се раздели с поста си.

Минчев му отговори: "Ако смятате, че отстраняването на поста ме притеснява“.

Искрен Митев от ПП призова депутатите да не превръщат „парламента в една парлама“.

Константин Ангелов от ГЕРБ отсече, че трябва да се разбере дали е било извършено национално председателство от премиера.

"А не вие да се опитвате да криете националното предателство на Вашия партиен лидер, г-н председател“, обърна се той към Минчев.

Според Андрей Гюров това, което се случва в пленарната зала, е евтин спектакъл.

„Хората, които искат да го гледат, могат да си платят по 78 стотинки и да си го гледат, а не тук да гледаме евтини сценки, които целят да отклонят вниманието“, настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Обективен

преди 1 година

Тошко Тъ_пото нарекъл Ананиев " врачок" . Това вероятно е някакво врачанско-учиндолско животно,няма го в уикипедията.

29

Анонимен

преди 1 година

Лъжата, че Кирил Петков иска да свали ветото над Македония е лъжа на статуквото и патеричата им партия, която струва 78 стотинки.

28

Анонимен

преди 1 година

ИТН - излъгах този народ в полза на бойко хахахахаххх

fallback