Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Македонското правителство не е приемало документ с искания само на България. Това обяви македонският премиер Димитър Ковачевски пред Канал 5.

Ковачевски коментира напредъка в преговорите между двете страни.

Oще по темата
Поясни, че не трябва да има притеснения, че може да бъде приет документ само с исканията на една от страните.

Припомни, че рамката на преговорите е документ, който всички страни в ЕС трябва да приемат. Това означава, че в него не се допуска двустранност.

Македонският премиер коментира и предложението за нова европейска общност. Според него това се отнася за държави, които тепърва трябва да отговарят на критериите за интеграция.

Северна Македония ще се придържа към своите позиции в преговорите с България. Припомня се, че има утвърден документ по темата.

Той беше одобрен от македонския парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

РСМ имат подписан договор, да го изпълняват и да не се правят на най-хитрите на Балканите. Вътре пише обща история, те почнаха да играят по тъч линията, споделена история било. 160 хил. македонци взели българско гражданство, доказали, че бабите и дядовците им били българи, но едно 90% не се смятат за българи и ни се подиграват как ни били прецакали. В РСМ явно е някаква гордост да лъжат и крадат, а после се чудят, какво искаме от тях. Просто, искаме да спрете да ни лъжете и да крадете от нас.

21

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 23 То си е техен проблем, какво ще правят, но интересно е ти какво правиш в тази "проклета" държава?

20

Анонимен

преди 1 година

Каквото и да се случи с Македония,едно ще им пстане за винаги.Ще знаят,че на България не може да се разчита.А ако те искат да са добре не им трябва нищо.друго ,освен да се реформират и да не бъдат корумпирани.Ако си направят нещата както трябва ,не им трябва България и ЕС.Не им трябва нито САЩ нито Русия ,нито ЕС.Най-важното за тях е да бъдат обединени,почтени и всичко ще е наред,без значени далинса в ЕС.А за тях е най-добре е да са далеч от България и политиците и.Тук всичко е проклето.

fallback